Ana SayfaGüncelKayyum atanan belediyeden personele: ‘İftara neden gelmedin’ soruşturması

Kayyum atanan belediyeden personele: ‘İftara neden gelmedin’ soruşturması

HABER MERKEZİ – AKP’li Gevaş Belediyesi ve kayyum atanan Van Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen iftar yemeğine katılmayan personel hakkında soruşturma başlatıldı. Buna tepki gösteren personel ise “Evde ailemizle iftar açmak bizim hakkımız” dedi.

AKP’li Gevaş Belediyesi ile kayyum atanan Van Büyükşehir Belediyesi’nin ortak olarak düzenlediği iftar yemeğine katılmayan personel hakkında soruşturma başlatıldığı ortaya çıktı.

Duvar’dan Vecdi Erbay’ın haberine göre Gevaş Belediye Başkan Yardımcısı Behçet Altındaş tarafından personele gönderilen yazıda Belediye Başkanlığı tarafından verilen ‘İftara katılın’ talimatı hatırlatıldı ve katılımın zorunlu olduğuna dikkat çekildi.

7 gün içinde savunma isteniyor

Personele gönderilen yazıda şu ifadeler yer aldı:

Gevaş Belediyesi olarak Van Büyükşehir Belediyemiz ile müştereken düzenlediğimiz iftar programı kapsamında tüm Belediye personellerimizin katılması konusunda Başkanlığımızın almış olduğu kararlar doğrultusunda katılmadığınız başkanlığımızca tespit edilmiştir. Tutulan tutanağa istinaden yazılı savunmanızı en az 7 gün içinde Başkanlığımıza sunmanız gerekmektedir.

“Bunlar bizi cezalandırmak istiyor”

Haklarında açılan soruşturmaya tepki gösteren personel, “İftar dini bir olgudur, kul ve Allah arasındadır. Bunun cezası ise ahirette verilecektir ama bunlar şimdi bizi cezalandırmak istiyor” dedi.

Savunmalarını vereceklerini söyleyen personel, “İftarımızı evde ailemizle açtık ve bu da bizim hakkımız” ifadesini kullandı.