Ana SayfaGüncelKemal Gün’den Gülmen ve Özakça için çağrı: Yalnız bırakmayın

Kemal Gün’den Gülmen ve Özakça için çağrı: Yalnız bırakmayın

HABER MERKEZİ – Oğlunun cenazesini almak için 90 gün açlık grevi yapan 70 yaşındaki Kemal Gün, 98 gündür açlık grevinde olan tutuklu eğitimciler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça için çağrı yaptı. Gün, “Nuriye ve Semih’i yalnız bırakmayın” dedi.

Hava saldırısında yaşamını yitiren oğlunun cenazesini almak için 90 gün açlık grevi yapan ve sonunda oğlunun kemiklerini almayı başaran Kemal Gün, 98 gündür açıklık grevinde olan tutuklu eğitimciler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça için çağrı yaptı.

Dokuz8Haber’den Evrim Baykondu’ya konuşan Kemal Gün, “Nuriye ve Semih’i yalnız bırakmayın” dedi.

“Nuriye ve Semih’in direnişini selamlıyorum” diyen Gün, “Tüm halkımıza, güzel insanlarımıza söylüyoruz ki, eğer onları sahipsiz bırakırsak faşizm daha da üzerimize gelir” diye konuştu.

Haksızlığın kabul edilmemesi gerektiğini vurgulayan Gün, “Semih ve Nuriye gibi haksızlığa uğrayan insanlara sahip çıkmalı” çağrısında bulundu.

Açlık grevinde 98. gün

Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında yayınlanan Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile mesleklerinden ihraç edilen akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça’nın başlattıkları açlık grevi eylemi 98. günüde geride bırakıyor.

23 Mayıs’tan bu yana tutuklulukları devam eden eğitimcilerin sağlık durumu kritik noktada.

Son olarak Gülmen ve Özakça’nın avukatı Engin Gökoğlu, iki eğitimcinin her an kalp yetmezliği yaşayabileceğine dikkat çekmişti.

Kemal Gün’ün 90 gün süren açlık grevi eylemi

Fotoğraf: dihaber

70 yaşındaki Kemal Gün, Dersim Çet Deresi’ne yapılan hava saldırısında yaşamını yitiren oğlu Murat Gün’ün cenazesini alabilmek için tam 90 gün açlık grevi eylemi yapmıştı.

90 günlük açlık grevi direnişinin sonunda oğlunun cenazesine kavuşan baba Gün, eylemini de sonlandırmıştı.

Gün yaptığı açıklamada “90 günlük direnişten sonra oğlumun kemiklerine ulaştım. Mutluyum” demişti.

Baba Gün, eyleminin sonunda aldığı oğlunun cenazesini Hozat Mezarlığı’nda toprağa vermişti.