Ana SayfaGüncelKılıçdaroğlu: Adalet sağlanıncaya kadar yürüyeceğim

Kılıçdaroğlu: Adalet sağlanıncaya kadar yürüyeceğim

HABER MERKEZİ – CHP, Enis Berberoğlu’nun tutuklanmasının ardından yurt genelinde eylem kararı alırken, partinin genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bu eylemlerden biri olan ‘adalet yürüyüşü’nün detaylarını anlattı. CHP lideri, “Ankara’dan İstanbul Maltepe Cezaevi’ne yürüyeceğiz. Adalet sağlanıncaya kadar ben yürüyeceğim” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “MİT TIR’ları görüntülerinin yayınlanması” davasında yargılanan eski gazeteci CHP Milletvekili Enis Berberoğlu’nun 25 yıl hapis cezası verilerek tutuklanması ardından açıklamalarda bulundu.

CNN Türk’te Şirin Payzın’ın konuğu olan CHP lideri, Enis Berberoğlu’nun tutuklanması kararını duyduğunda ‘önce inanamadığını’ söyledi ve “Gerçek mi diye sordum. Onunla telefonda konuştum, ‘Moralini iyi tut, senin kabahatin yok’ dedim” dediğini aktardı.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘MİT TIR’ları haberi nedeniyle ‘uluslararası mahkemelerde yargılanmaktan korktuğunu’ da söyleyen CHP lideri, kararı veren yargıya tepki gösterdi.

“Erdoğan, Cumhuriyet gazetesindeki haber için ‘bunu onların yanına bırakmayacağım’ demişti.  Bu kararı veren hakim saraydan telkin alıyor. Amaç intikam almak” diye devam eden CHP lideri, “Ben merak ediyorum, bu tutuklama kararını veren hakim yarın çocuklarının yüzüne nasıl bakacak?” diye sordu.

‘Adalet yürüyüşü’

Kılıçdaroğlu, Berberoğlu’nun tutuklanmasının ardından partisinin olağanüstü toplanması sonrası yaptığı açıklamada yarın Ankara Güvenpark’ta olacağını ve ‘adalet yürüyüşü’ başlatacağını söylemişti.

CNN Türk’te Şirin Payzın’ın konuğu olan CHP lideri, bu eylemine ilişkin şu detayları verdi.

Ankara’dan İstanbul Maltepe Cezaevi’ne yürüyeceğiz. Ama orada bitmeyecek. Bu ülkede adalet tesis edilinceye kadar biz mücadelemizi sürdüreceğiz. Bu yürüyüş arzu eden herkese açıktır. Bu ülkenin fakiri, fukarası, garibi için yürüyeceğiz.

Payzın’ın “OHAL sebebiyle yürüyüş engellenirse ne olacak?” sorusunu da yanıtlayan CHP lideri, şunları söyledi:

Yürüyeceğiz, nasıl izin vermeyecekler? Yasaklasınlar, bütün dünya daha iyi görür rezaleti. Eğer bir ülkenin ana muhalefet partisi başkanı yürüyorsa bu haberdir, Türkiye’de olmayabilir ama dünyanın her yerinde haberdir.

Bir dizi eylem

Öte yandan CHP İstanbul İl Örgütü Başkanı Cemal Canpolat da Enis Berberoğlu’nun tutuklandıktan sonra götürüldüğü Maltepe Cezaevi önünde sırayla 39 ilçe örgütünün gençlik ve kadın kollarının nöbet tutacağını açıkladı.

CHP’nin İstanbul’daki Maçka Parkı’nda da nöbet tutacağı bildirildi.


CHP Milletvekili Enis Berberoğlu’nun tutuklanması, sonrasındaki tartışma ve açıklamalar için aşağıdaki haberimize de bakabilirsiniz:
  CHP Milletvekili Enis Berberoğlu tutuklandı