Ana SayfaGüncelKılıçdaroğlu’ndan AYM’ye Gülmen ve Özakça çağrısı

Kılıçdaroğlu’ndan AYM’ye Gülmen ve Özakça çağrısı

HABER MERKEZİ – Partisinin grup toplantısında konuşan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 97 gündür işlerine dönebilmek için açlık grevi eylemi yapan eğitimciler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça için Anayasa Mahkemesi’ne çağrı yaptı. Kılıçdaroğlu, “AYM’ye sesleniyorum sizde vicdan var mı acaba? O insanlar öldükten sonra mı karar vereceksiniz?” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu.

Kılıçdaroğlu’nun gündeminde 15 Temmuz darbe girişimi ile Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ihraç edildikleri işlerine geri dönebilmek için 97 gündür açlık grevi eylemi yapan eğitimciler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça vardı.

Meclis 15 Temmuz Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu’nun zor bela kurulduğunu kaydeden Kılıçdaroğlu, “26 Temmuz’da komisyon kuruldu. 3 Ağustos’ta AKP Grup Başkanvekili diyor ki; ‘Komisyon kurmaya gerek yok.’ Ana aktörler gidip ifade vermedi” ifadelerini kullandı.

Hükümetin Darbe Komisyonu’nun başına “‘FETÖ’yü öven birini” getirdiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, “Eski Genelkurmay Başkanları geliyor, MİT Müsteşarları geliyor, şu andakiler gelmiyor. Gelmek istiyorlar, niye hükümet izin vermiyor? Açığı ortaya çıkacak” şeklinde konuştu.

Kılıçdaroğlu, darbe girişimine ilişkin devamla şunları ifade etti:

Bu darbenin siyasi ayağı yok mu? Her yerde söyledim, bir daha söyleyeceğim. Baklavacı buldunuz, çikolatacı buldunuz, sanayici buldunuz, hakim buldunuz, savcı buldunuz, öğretmen buldunuz, öğrenci buldunuz. Siyasetçi yok mu? Elbette var, elbette var. Kim? İktidar sahipleri onlar.

‘Damat’ tepkisi

151’den fazla gazetecinin cezaevinde olduğu bilgisini paylaşan Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Kadir Topbaş’ın damadı Ömer Faruk Kavurmacı ve eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın damadı Ekrem Yeter’in tahliyelerini eleştirdi ve şunları söyledi:

Üstelik bir kısmı Gülen cemaatiyle mücadele etmiştir. Şimdi onlar FETÖ’cü diye içerideler. Damatlar serbest bırakılıyor. Sabit ikametgahı gerekçesiyle serbest bırakılıyor. Dayısı olan serbest kalıyor. Murat Sabuncu’nun, Ahmet Şık’ın, Ahmet Altan’ın, Mehmet Altan’ın, Nazlı Ilıcak’ın evi yok mu? Evi var. Sözcü muhabirlerinin evi yok mu? Neden serbest bırakılmıyorlar? Dayıları yok, kayınpederleri yok, paraları yok. ‘Doğrucu Davut’san ben seni süründürürüm’ diyorlar. Bu ortam 20 Temmuz darbe ortamıdır.

AYM’ye Gülmen ve Özakça çağrısı

Açlık grevi eylemlerinin 76’ıncı gününde tutuklanan akademisyen Nuriye Gülmen ile öğretmen Semih Özakça’nın durumu için Anayasa Mahkemesi’ne (AYM) seslenen Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

İki genç arkadaşımız eylem yapıyor, işini geri istiyor. Cam çerçeve kırmıyor, oturuyor. Ona bile tahammül edemiyorlar. Neden? 20 Temmuz nedeniyle, diktatörler nedeniyle, dikta nedeniyle. AYM’ye sesleniyorum sizde vicdan var mı acaba? O insanlar öldükten sonra mı karar vereceksiniz?