Ana SayfaDünyaKÖRFEZ’de KRİZ | Katar’dan uzlaşma çağrısı

KÖRFEZ’de KRİZ | Katar’dan uzlaşma çağrısı

HABER MERKEZİ – Katar, Körfez’de yaşanan krizin hafiflemesi için taraf ülkelere uzlaşma çağrısı yaptı. Katar Dışişleri Bakanı, Kuveyt’in arabuluculuğuna açık olduklarına işaret etti.

Suudi Arabistan, Mısır, Birleşik Arap Emirlikleri ve Bahreyn’in aralarında olduğu 8 ülkenin Katar’la “terörü desteklediği” gerekçesiyle tüm diplomatik ilişkileri kesmesiyle birlikte Körfez ülkelerinde başlayan yeni krizde yeni bir gelişme yaşandı.

Katar’dan ilişiğini kesen ülkelere tansiyonu düşürme çağrısı geldi.

Katar Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdülrahman el Sani, Körfez’deki ülkelere yönelik “Ülkesinin, gerginliği azaltmak için diğer Körfez ülkeleri ile uzlaşmaya hazır olduğunu” söyledi.

Duvar’da yer alan habere göre Dışişleri Bakanı, Katar şeyhi ile Kuveyt emirinin dün gece telefonda konuştuğunu açıklayarak, Kuveyt’e “taraflarla iletişim kurup durumu yatıştırmaya çalışması için alan tanımak istediklerini” söyledi.

Sani, kendileriyle diplomatik ilişkileri kesen ülkelere diyalog çağrısı yaparak şu an için misillemede bulunmayacaklarını da açıkladı.

[irp posts=”37993″ name=”KÖRFEZ’de KRİZ | 8 ülke Katar’la diplomatik ilişkileri kesti”]

Öte yandan Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri’ndeki finans kurumları Katar bankaları ile anlaşmalarını durdurdu.

Mısır’daki bankaların Katar’daki bankalarla sürdürdüğü anlaşmaları dün durdurulduğu açıklamıştı.

[irp posts=”38104″ name=”KÖRFEZ’de DİPLOMATİK KRİZ | ‘Türkiye iki arada bir derede'”]