Ana SayfaDünyaKÖRFEZ’de KRİZ | Pentagon: Bölgedeki operasyonlar sürecek

KÖRFEZ’de KRİZ | Pentagon: Bölgedeki operasyonlar sürecek

HABER MERKEZİ – ABD Savunma Bakanlığı, Körfez ülkeleri ile Katar arasında tırmanan krize ilişkin “Bu durum bölgedeki operasyonlarımızı etkilemeyecek” açıklamasında bulundu.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) sözcülerinden Binbaşı Adrian Rankine Galloway, Suudi Arabistan-Katar arasında tırmanan ve 9 Körfez ülkesinin de dahil olduğu diplomatik gerilime ilişkin açıklama yaptı.

Galloway, “ABD uçakları Irak, Suriye ve Afganistan’daki operasyonlar kapsamında Katar’dan görev icra etmeye devam ediyor” şeklinde konuştu.

Sözcü Galloway, bölgedeki tüm müttefiklere tansiyonunu düşürme ve bölgenin güvenliği için ortak çözümler üzerinde uzlaşma çağrısında bulundu.

Binbaşı , “ABD ve Koalisyon, oradaki varlığımıza uzun zamandır verdiği destekten ve bölge güvenliğine derin bağlılığından dolayı Katarlılara minnettardır. Katar’daki durumumuzu değiştirmek gibi bir planımızı söz konusu değil” ifadelerini kullandı.

Pentagon, Afganistan, Irak ve Suriye’de yürüttüğü operasyonların bir bölümünü Katar’daki üssü üzerinden gerçekleştiriyor.

Ne olmuştu?

Suudi Arabistan-Katar arasında tırmanan diplomatik gerilim bölgedeki diğer ülkeleri de etkiledi.

[irp posts=”38104″ name=”KÖRFEZ’de DİPLOMATİK KRİZ | ‘Türkiye iki arada bir derede'”]

Suudi Arabistan, Mısır, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Bahreyn, Katar’la tüm diplomatik ilişkilerini kestiğini açıkladı.

İlişkilerin kesilmesine gerekçe olarak “Katar’ın teröre verdiği desteği” gösterdi.

4 ülke Katarlı diplomatlardan 48 saat içinde ülkelerini terk etmelerini istedi.