Ana SayfaGüncel“Kürtçe konuştuğum için tedavim yapılmadı, hastaneden kovuldum”

“Kürtçe konuştuğum için tedavim yapılmadı, hastaneden kovuldum”

HABER MERKEZİ – Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne iğne yaptırmaya giden Cihan Kızıltaş, Kürtçe konuştuğu için hemşire tarafından hakaretine maruz kaldı ve tedavisi yapılmadı.

Bel fıtığı rahatsızlığı olan Cihan Kızıltaş isimli kadın düzenli olarak vurulması gereken iğneyi yaptırmak için oğluyla birlikte Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne gitti.

Türkçe bilmediği için anadili Kürtçeyi konuşan Kızıltaş hemşire tarafından hakarete maruz bırakıldığını ve hastaneden kovulduğunu söyledi.

Hemşireden hastaya: “Git Türkçe öğren”

Gazete Şûjin’de yer alan habere göre Kızıltaş yaşadığı ayrımcılığı şöyle anlattı:

Çarşamba günü saat 20.00’de hastaneye gittim. Ben koridorda beklerken, oğlumda benim acil bölümünde kaydımı yapıyordu. İğne olmak için odaya girdim. Hemşireye Kürtçe iğne olacağımı söyledim, o da bana, ‘Ne diyorsun, anlamıyorum’ deyince ben de Türkçe bilmediğimi söyledim.

Bana bağırarak, giriş belgemi buruşturup atarak, ‘Git Türkçe öğren’ dedi. Oğlum sesimizi duyunca odaya girdi. Oğlum hemşireye, ‘Neden anneme bağırıyorsun’ dedikten sonra hemşire hemen polisi çağırdı.

Kızıltaş gelen polisin, kendisine ve oğluna hakaret eden hemşireye göz yumduğunu ifade etti.

Polisten hemşireye destek

“Polis diye sivil bir erkek odaya girdi” diyen Kızıltaş sözlerini şöyle sürdürdü:

Polis de, ‘Al giriş kağıdını defol. Kime şikayet ederseniz edin’ dedi. Hastane güvenliğini çağırıp bizi hastaneden attılar. Oğlumun başhekime gidip şikayetçi olmasını engelledim. Hemşire hakkında suç duyurusunda bulunacağım. Ben Kürdüm, Türkçe bilmiyorum.