Ana SayfaDünyaLondra saldırılarını IŞİD üstlendi

Londra saldırılarını IŞİD üstlendi

HABER MERKEZİ – Londra’da 7 kişinin hayatını kaybettiği, en az 48 kişinin yaralandığı saldırıları IŞİD üstlendi. Öte yandan saldırılar sonrası 12 şüpheli gözaltına aldı.

Londra’da Cumartesi akşamı düzenlenen 7 kişinin hayatını kaybettiği en az 48 kişinin yaralandığı saldırıları IŞİD üstlendi.

IŞİD internet sitesi üzerinden yaptığı açıklamada saldırıyı üstlendiğini duyurdu.

Diğer saldırıları da IŞİD üstlenmişti

İngiltere’nin Manchester kentinde yaklaşık iki hafta önce bir konser salonunda düzenlenen intihar saldırısında 22 kişi hayatını kaybetmiş, bu saldırıyı da IŞİD üstlenmişti.

Yine 22 Mart’ta da Londra’da bir saldırgan kullandığı araçla Westminster Köprüsü üzerindeki bazı yayaları ezip, Parlamento binası dışındaki bazı polislere bıçakla saldırı düzenlemişti. Biri polis 5 kişinin öldüğü bu saldırıyı da IŞİD üstlenmişti.

12 kişi gözaltına alındı

Öte yandan Londra polisi, kentin merkezindeki London Bridge ve köprü yakınlarındaki Borough Market’ta Cumartesi gecesi düzenlenen ve 7 kişinin hayatını kaybettiği, en az 48 kişinin yaralandığı saldırılar sonrası 12 şüpheliyi gözaltına aldı.

Kent merkezinde yaşanan olayda üç saldırgan önce beyaz bir kamyoneti London Bridge’de yayaların üzerine sürmüş, sonra da araçtan inip aralarında polislerin de olduğu bazı kişileri Borough Market’ta bıçaklamışlardı.

Bu olaylarda 3 saldırgan polis tarafından öldürülmüştü.