Ana SayfaGüncelNazlı Ilıcak: Erdoğan’ın düşmanı değil muhalifiyim, hangi sözümle darbeye zemin hazırlandı?

Nazlı Ilıcak: Erdoğan’ın düşmanı değil muhalifiyim, hangi sözümle darbeye zemin hazırlandı?

HABER MERKEZİ – Ahmet Altan ve Mehmet Altan’ın da aralarında bulunduğu 17 kişinin yargılandığı davanın ikinci duruşmasında savunmasına devam eden Nazlı Ilıcak, “Benim kimliğim bir teokratik darbeye uyar mı? Ben niye Fethullah Gülen’in Türkiye’nin başına geçmesini isteyeyim?” dedi. “Benim hangi sözümle darbeye zemin hazırlanıyor” diye soran Ilıcak, “Ben Erdoğan’ın düşmanı değil, muhalifiyim” dedi.

Ahmet Altan, Mehmet Altan ve Nazlı Ilıcak’ın da aralarında bulunduğu 17 kişi yargılandığı davanın ikinci duruşmasına İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi.

Duruşma dün görülen ilk duruşmada savunması yarım kalan gazeteci Nazlı Ilıcak’ın savunması ile devam etti.

Ilıcak, dünkü duruşmanın ardından hakkında “Nazlı Ilıcak gözü yaşları içinde savunma yaptı” şeklinde çıkan haberlere değinerek, bununla kendisinin ‘acz içinde gösterilmeye’ çalışıldığını söyledi ve haberleri tekzip ettiğini söyledi.

Nazlı Ilıcak 15 Temmuz gecesi attığı “darbe karşıtı” Twitter mesajlarını mahkemede okuyarak şunları söyledi:

Benim kimliğim bir teokratik darbeye uyar mı? Ben niye Fethullah Gülen’in Türkiye’nin başına geçmesini isteyeyim?

Ilıcak’ın savunmasından öne çıkanlar şöyle:

‘Cemaat barış sürecine karşıydı, ben barış sürecine tarafım’

Ben kainat imamı denen bir kişinin neden peşine takılayım. Cemaat barış sürecine karşı denildi. Ben barış sürecine tamamen taraftarım. Bugün de taraftarım. Ne Oslo Sürecini eleştirdim, ne de KCK’yı onayladım. Onların Hakan Fidan’a düşman olduğu anlatılıyor. Fidan ifadeye gittiği an hükümet nasıl düşer, ben buna bir mantık veremedim. Teoman Koman ile Hakan Fidan’ı mukayese ettim. Ben sivil bir kişinin olmasını tercih ettim. Ben sivilleşmeden yanayım. Cemaat, Hanefi Avcı’ya karşıydı. Ben tutukluyken Hanefi Avcı’nın serbest bırakılması için gazetede yazı yazdım. Bütün hayatım bunlarla mücadeleyle geçmiş. Ben mağdur gördüğüm insanların yanında yer alırım.

‘Erdoğan’ın muhalifiyim, düşmanı değilim’

Benim hangi sözümle darbeye zemin hazırlanıyor. Ben Erdoğan’ın muhalifiyim, düşmanı değilim ki nasıl onun ölmesini isteyeyim, ölmesini isteyen planların içerisinde yer alayım. Geçmişte yol arkadaşlığımız var.

‘Bir gazeteci olarak Cizre’yi konuşmayacak mıyız?’

Cizre’yle ilgili İnsan Hakları İzleme Örgütü’nün raporu var. Felaket bir rapor. Biz gazeteci olarak bunu konuşmayacak mıyız?

‘Mecbur muyum Balyoz tamamen kumpastı demeye?’

Ben mecbur muyum Balyoz tamamen kumpastı demeye? Erdoğan bunun savcılığını yaptı. Biz de destekledik. Bugün gelinen noktada Ergenekon’un sulandırıldığını, insanların bu kumpasın içine atıldığını biliyoruz. Yanlış yaptığım oluyor ama yalan söylemem, öz eleştirimi de yaparım. Ergenekon ve Balyoz için topyekün böyle bir şey yok demek yanlıştır. Tamamen kumpas olmadığına inanmak niye FETÖ’nün dümen suyuna girmek olsun? Ecevit 70’lerden beri kontrgerilladan söz etti. Kontrgerillayı araştırmak isteyen Doğan Öz suikasta kurban gitti. Biz biliyoruz. Kara propaganda siteleri vardı, kabul ediyorlar. Taraf onları yazınca, sonradan kabul edip kapattılar o siteleri. Hukukun üstünlüğüne saygı duyan biri olarak MGK kararına uymak zorunda değilim. O zaman 28 Şubat’ta başörtülülere cihat açardım. Ben bugün FETÖ’nün terör örgütü olduğuna yüzde yüz eminim. Hele 15 Temmuz darbesinden sonra.

‘Cemaat işini geç fark ettim’

Koza İpek’ten aldığım para, Bugün’deki maaşlarım. Ben çok daha yüksek ücretle Sabah’ta çalışıyordum, TV programı yapıyordum. 15 Temmuz sabahı Bodrum’a gittim. Arkadaşlarımla briç partisi yapacak ve Yunan adasına gidecektik, darbe olunca iptal ettim. Bodrum’da yaz planları yaparken, oğlum, kızım, torunlarım gelecek diye beklerken darbeyle suçlanıp huzurunuza getirildim. Gelelim özeleştirime. Ben bu cemaat işini geç farkettim. Geç farketmemin sebebini izah etmek istiyorum. DP geleneğinden birisi olarak dindar kesime hep duyarlı oldum. Ben bir kafa karışıklığı yaşadım. Tam anlamıyla emin olamadım.

  Nazlı Ilıcak: FETÖ'cü olarak suçlanmayı ağır buluyorum
Previous post
ABD: Suriye rejimine ait silahlı bir İHA'yı vurduk
Next post
Tuncel ve Kışanak’a tahliye çıkmadı: ‘Kürt sorunu mahkeme salonlarında değil masada çözülür’