Ana SayfaÇeviriNetanyahu’nun ‘fantezi’si: 5 milyon Filistinli mülteciye yardım eden UNRWA dağıtılsın

Netanyahu’nun ‘fantezi’si: 5 milyon Filistinli mülteciye yardım eden UNRWA dağıtılsın

HABER MERKEZİ – İsrail Başbakanı Netanyahu, İsrail’in kurulması esnasında evlerinden edilen Filistinlilere yardımcı olmak için kurulan Filistinli Mülteciler için Yardım ve İş Dairesi’nin “İsrail’e karşı nefreti örgütlediği ve mülteci sorununu arttırdığı” iddiasıyla dağıtılması gerektiğini söyledi. UNRWA sözcüsü ise Gazze’de gıda, eğitim ve sağlık servisi sağlayan kuruluşun dağıtılması talebini ‘fantezi’ olarak nitelendirdi ve bu hamlenin toplumsal sonuçlarının geri alınamaz olacağını belirtti.

Birleşmiş Milletler Yakın Doğu, Filistinli Mülteciler için Yardım ve İş Dairesi (UNRWA), 1948’te İsrail’in kurulması esnasında binlerce Filistinlinin evlerinden edilmesini takip eden yılda Filistinli mültecilere gıda, eğitim ve sağlık hizmetleri vermek amacıyla kurulmuştu.

UNRWA, günümüzde Orta Doğu’da yaklaşık 5 milyon Filistinli mülteciye yardım ediyor.

İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, milyonlarca Filistinli mülteciye hizmet sağlayan dairenin İsrail karşıtı tutumları teşvik ettiğini ileri sürdü ve bu durumu ABD’nin Birleşmiş Milletler Büyükelçisi’ne ilettiklerini söyledi.

Netanyahu, Twitter’dan yaptığı açıklamada ise şu paylaşımlarda bulundu:

2. Dünya Savaşı’ndan bu yana milyonlarca insan mülteci oldu. Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR) var. Birçok Filistinli yerleşik ve başka bir komisyonları var: UNRWA

UNRWA mülteci sorununu sürdürüyor ve çocuklara İsrail’den nefret etmeyi öğretiyor. UNRWA dağıtılmalı ve UNHCR’ye eklenmeli.

‘Eğer UNWRA dağıtılırsa, hizmetlerden yararlanan insanlar teröre yönelebilir’

UNRWA Baş Sözcüsü Chris Gunnes, ‘Sadece Genel Kurul oy çoğunluğu ile komiserliğin alanını değiştirebilir’ dedi.

Kuruluşun Gazze Sözcüsü Adnan Abu Hasna ise İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu’nun dairenin kapatılmasını istemesini “fantezi” olarak nitelendirdi.

Hasna, UNWRA’nın kapatılmasının toplumsal sonuçlarının büyük olacağının altını çizdi:

Eğer Gazze’de gıda, eğitim ve sağlık hizmetlerini sağlayan UNWRA dağıtılırsa, bunlardan yararlanan iki milyon insan IŞİD destekçisi olur


Karınca Dış Haberler
Kaynak: Telesur