Ana SayfaÇalışma Yaşamı‘Nuriye 44, Semih 63 kiloya düştü’: Eğitimciler 112 gündür açlık grevinde

‘Nuriye 44, Semih 63 kiloya düştü’: Eğitimciler 112 gündür açlık grevinde

HABER MERKEZİ – Akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça’nın açlık grevi eylemi 112. gününde. Yüksel Caddesi’nde “işimizi geri istiyoruz” eyleminde konuşan ihraç edilen kamu emekçisi Nazan Bozkurt, “Nuriye 44, Semih 63 kiloya düştü. ‘Nuriye ve Semih ölmesin’ diye imza atan 111 aydını da terörist ilan ettiler” diye konuştu.

Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında yayınlanan Kanun Hükmünde Kararnameler ile mesleklerinden ihraç edilen akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça’nın tutuklandıktan sonra cezaevinde de devam ettikleri açlık grevi eylemi 112. gününde.

Eğitimcilerin gözaltına alınıp tutuklanmalarının ardından açlık grevine başlayan Semih Özkaça’nın eşi Esra Özakça’nın açık grevi ise 37’inci gününe girdi.

Özakça’nın annesi Sultan Özakça ise açık grevine geçirdiği ağır bir enfeksiyon sonucu tedavi görmek amacıyla eyleminin 35’inci gününde ara vermek zorunda kalmıştı.

Sağlık durumları

23 Mayıs’tan bu yana tutuklulukları devam eden eğitimcilerin sağlık durumuna ilişkin yapılan son açıklamada iki eğitimcide kas ağrılarının yoğunlaştığı bildirilmişti.

Esra Özakça, “Semih’in kulakları tıkanmaya başlamış. Konuşurken kendi sesini dahi zor duyuyormuş. Bacaklarında kas ağrısı çok yoğun. Kalça kemiklerinde ağrı var. Her iki gözünde batma hissi var. Boyun ağrısı çok fazla ve sürekli uzanma ihtiyacı duyuyor” demişti.

Özakça, Nuriye Gülmen’in ise boyun kasları ve göğüs kaslarında çok yoğun ağrı olduğunu kaydetmiş ve “Kas ağrısından boynunu hareket ettiremiyor, kollarını kaldıramıyor. İçtiği bir yudum su bile gaz yapıyor. Artık sıvı alımında zorlanıyor” ifade etmişti.

‘Nuriye 44, Semih 63 kiloya düştü’

Öte yandan Gülmen ve Özakça’nın açlık grevi eylemi 112’nci gününde devam ederken, Yüksel Caddesi’nde “işimizi geri istiyoruz” eylemi de 232’nci gününde.

Bugünkü eylemde Yüksel Caddesi’yle kesişen Karanfil Sokak’ta bir araya gelindi. KHK ile ihraç edilen kamu emekçisi Nazife Onay, Nazan Bozkurt gibi isimlerin katıldığı açıklamada “İşimizi geri istiyoruz”, “Nuriye Semih işe geri alınsın” yazılı dövizler taşındı.

Açıklama yapan Nazan Bozkurt, “112 gündür açlık grevinde olan 2 insandan bahsediyoruz. Bu iki mevsimdir aç iki insan demektir. Vicdanlarımızı bu duruma kayıtsız bırakamayız” dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun “Akşam yiyip içiyorlar sabah gelip açlık grevi yapıyorlar” açıklamasını hatırlatan Bozkurt, “Nuriye 44, Semih 63 kiloya düştü. ‘Nuriye ve Semih ölmesin’ diye imza atan 111 aydını da terörist ilan ettiler” diye konuştu.

  Soylu açlık grevindeki eğitimcilere verilen ilanlı destekten 'rahatsız': Neye imza attığınızın farkında mısınız?

Son olarak Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’ya mektup gönderme çağrısı yapan Bozkurt, Gülmen için “Sincan Kadın Kapalı Cezaevi Sincan/Ankara”, Özakça için “Sincan 1 nolu F tipi Cezaevi Sincan/Ankara” şeklindeki mektup adreslerini paylaştı.