Ana SayfaGüncel‘OHAL ve keyfi tutumun sonucu’: Eski milletvekili Levent Tüzel’in pasaportu iptal edildi

‘OHAL ve keyfi tutumun sonucu’: Eski milletvekili Levent Tüzel’in pasaportu iptal edildi

HABER MERKEZİ – Eski milletvekili ve EMEP MYK Üyesi Abdullah Levent Tüzel’in pasaportu iptal edildi. Duruma tepki gösteren Tüzel, “Bu durum, memleketteki OHAL’in ve keyfi tutumun sonucu. Herhangi bir mahkeme karar olmaksızın seyahat özgürlüğünün engellenmesidir” dedi.

Emek Partisi (EMEP) MYK üyesi ve Halkların Demokratik Partisi’nde (HDP) bir dönem milletvekili olan Abdullah Levent Tüzel’in pasaportu iptal edildi.

Leven Tüzel, düzenlenecek bir etkinlik için Yunanistan’ın başkenti Atina’ya gitmek üzere geldiği İstanbul Atatürk Havalimanı’nda pasaportunun iptal edildiğini öğrendi.

Tüzel’in pasaportuna el konularak yurt dışına çıkışı engellendi.

dihaber’de yer alan habere göre iptal kararı Diyarbakır Pasaport Şubesi tarafından alındı.

‘OHAL ve keyfi tutumun sonucu’

Duruma tepki gösteren Tüzel, Evrensel’e açıklamalarda bulundu:

Bu durum, memleketteki OHAL’in ve keyfi tutumun sonucu. Herhangi bir mahkeme karar olmaksızın seyahat özgürlüğünün engellenmesidir. Türkiye’nin halini gösteriyor.

Bizim konuşma ve siyaset yapma hakkımızı, ülkenin sorunlarını çözümünde çalışma imkanımızı ortadan kaldıran bir uygulama. Pasaportun iptali, tekçi yönetimin, herkesi susturmak istemesinin bir yansıması.

Levent Tüzel, pasaport iptaline ilişkin durumu inceleyeceklerini ve kararın iptali için gerekli yerlere başvuracaklarını da söyledi.