Ana SayfaGüncel‘Ortada ne bir suçlu, ne bir ceza var’: Medeni Yıldırım 4 yıl önce bugün öldürüldü

‘Ortada ne bir suçlu, ne bir ceza var’: Medeni Yıldırım 4 yıl önce bugün öldürüldü

HABER MERKEZİ – Bugün, 28 Haziran 2013’te yapılan ‘kalekol’ protestosunda askerlerin açtığı ateş sonucunda öldürülen Medeni Yıldırım’ın aramızdan ayrılışının dördüncü yıldönümü. Anne Yıldırım, 4 yıl geçmesine rağmen adaletin gelmediğini vurgulayarak “Düşünün Medeni’yi vuran belli, emri veren belli; ama ortada ne bir suçlu ne bir ceza var” dedi.

19 Yaşındaki Medeni Yıldırım, Diyarbakır’ın Lice ilçesine bağlı Kayacık köyünde, 28 Haziran 2013’te yapılan ‘kalekol’ protestosunda askerlerin açtığı ateş sonucunda öldürüldü.

Bugün, Medeni Yıldırım’ın aramızdan ayrılışının dördüncü yıldönümü.

Yıldırım’ın öldürülmesinin üzerinden 4 yıl geçmesine rağmen tek bir fail bile ceza almadı.

  Medeni Yıldırım'ın katil zanlısına beraat veren mahkemeden itiraf: Etkin soruşturma yürütülmedi

Ancak Medeni’nin annesi Fahriye Gündüz Yıldırım, oğlunun öldürülmesinin 4’üncü yıl dönümünde yaşadıklarını dihaber’e anlattı.

‘Ortada ne bir suçlu, ne bir ceza var’

4 yıl geçmesine rağmen adaletin gelmediğini vurgulayan Anne Yıldırım, şunları söyledi:

Düşünün Medeni’yi vuran belli, emri veren belli; ama ortada ne bir suçlu ne bir ceza var. Bunun bir anne için ne kadar zor bir durum olduğunu biliyor musunuz? Ben her gün bu adaletsizliğe isyan ediyorum. Artık sadece Medeni Yıldırım için de üzülmüyorum her gün o kadar çok haksızlık oluyor ki tahmin bile edemezsiniz. Onun için herkes için adalet lazım. Çok zor bir süreçten geçtik; ama yine de biz ayaktayız. Direngeniz. Hakkımızın peşindeyiz. Tek amacımız katillerin cezalarını bulması ve adaletin yerine getirilmesidir.

‘Kendi acımızı unuttuk’

Oğlunun öldürüldüğü Lice’de bu günlerde de insan hakları ihlali yaşandığına dikkat çeken Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

Lice’de her gün insanlar katlediliyor. 5 kişiye zırhlı araç çarpıyor eziyor. Ne diyorlar ‘kaza.’ Kim buna inanacak. Biz inanmıyoruz. Katiller ceza alacak mı hayır. Ama her şeye rağmen biz katillerin peşini bırakmayacağız. Sur yıkılıyor adalet var mı? İşte tüm bunlar Medeni katledildikten sonra oldu. Bugün oğlumun ölüm yıldönümü; ama o kadar acı çektik ki çoğu zaman kendi acımızı unuttuk.

“‘Adalet Yürüyüşü’nü çok değerli”

14’üncü gününde devam eden Adalet Yürüyüşü ile ilgili de düşüncelerini paylaşan anne Yıldırım şunları söyledi:

‘Adalet Yürüyüşü’nü çok değerli buluyoruz. Adalet olmayan bir ülke batmış durumda. Türkiye de şimdi öylesi bir duruma gelmiş. Kılıçdaroğlu’nun ‘adalet’ diye yola çıkması ve her kesimden destek bulması çok önemlidir. Gücüm yeterse ben de o yürüyüşte yer almak istiyorum. Sadece Medeni için değil herkes için adalet istiyorum. Yaşadığımız coğrafyada hala adalet yok. Gezi ailelerinin de yürüyüşe destek vermesi güzel. Ancak birlikte direnirsek adaleti getiririz. Adalet Yürüyüşü de sadece bir kişi için değil herkes için olmalı ve sesimizi yükselmeliyiz. Adalet Yürüyüşü Lice için, Sur için, Medeni, tutuklular için olmalı. Bu yürüyüş amacına ulaşırsa Medeni için de adalet gelir.