Ana SayfaGüncelPKK’den “Şırnak’ta düşen helikopteri biz vurduk” iddiası

PKK’den “Şırnak’ta düşen helikopteri biz vurduk” iddiası

HABER MERKEZİ – Şırnak’ta aralarında Tümgeneral Aydoğan Aydın’ın da bulunduğu 13 rütbeli askerle birlikte düşen helikopter ile ilgili yeni bir iddia ortaya atıldı. PKK, helikopteri kendi birimlerinin düşürdüğünü iddia etti.

31 Mayıs akşamı Şırnak’ın Uludere ilçesi Şenoba beldesinde, içinde Tümgeneral Aydoğan Aydın’ın da bulunduğu 13 rütbeli askeri taşıyan helikopterin düşmesiyle ilgili yeni bir iddia ortaya çıktı.

PKK, helikopteri kendi birimlerinin düşürdüğünü iddia etti.

PKK’ye bağlı “Halk Savunma Güçleri”(HPG), helikopterin açılan ateş sonrası düştüğünü ileri sürdü.

Şırnak Valiliği’nden yapılan açıklamada helikopterin düşüş nedenine ilişkin olarak “İlimiz Uludere ilçesi Şenoba beldesinden kalkan Coogeer tipi helikopterimiz kalktıktan 3 dakika sonra yüksek gerilim hattına takılması sonucu düşmüştür. Olay yerine kurtarma ekiplerimiz intikal etmiştir” denilmişti.

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından yapılan açıklamada ise helikopterde 13 askerin bulunduğu belirtilerek “Söz konusu elim kaza neticesinde; helikopterde bulunan kahraman silah arkadaşlarımızın şehit olduğu bilgisi alınmıştır” ifadeleri yer almıştı.

Düşen helikopterde yaşamını yitirenlerin arasında 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Aydoğan Aydın da bulunduğu açıklanmıştı.

Tümgeneral Aydoğan Aydın’ın yanı sıra hayatını kaybedenler arasında 2 Albay, 1 yarbay, 1 binbaşı, 3 yüzbaşı, 1 üsteğmen, 2 astsubay başçavuş, 1 uzman çavuş olduğu bildirilmişti.