Ana SayfaÇalışma YaşamıPolis müdahalesinde ‘onlarca plastik mermiyle’ yaralanmıştı: Veli Saçılık’tan suç duyurusu

Polis müdahalesinde ‘onlarca plastik mermiyle’ yaralanmıştı: Veli Saçılık’tan suç duyurusu

HABER MERKEZİ – KHK ile işinden ihraç edildiği işine geri dönmek için Yüksel Caddesi’nde ‘İşimi geri istiyorum’ sloganı ile eylem yaptığı sırada dün polisin plastik mermiler ile müdahalesi sonucu yaralanan Veli Saçılık, polis hakkında suç duyurusunda bulundu.

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edildiği işine geri dönmek ve tutuklandıktan sonra açlık grevi eylemlerini cezaevinde sürdüren akademisyen Nuriye Gülmen ve eğitimci Semih Özakça’yla dayanışmak için abluka altındaki Yüksel Caddesi’nde eylemini sürdüren Veli Saçılık’a dün polis müdahale etmiş ve müdahale sırasında Saçılık, onlarca plastik merminin vücuduna isabet etmesi sonucu yaralanmıştı.

Saçılık, Ankara Adliyesi’ne giderek polis şiddeti hakkında suç duyurusunda bulundu.

Dihaber’e suç duyurusu hakkında konuşan Saçılık, yaşadıklarını “Ortada taş yok, molotof yok, şiddet yok. Bir kişi var. Ve o bir kişinin üzerine yönelmiş namlular vardı” ifadeleriyle anlattı.

Saçılık şunları söyledi:

İşkenceyi teşhir etmek ve suç duyurusunda bulunmak için adliyeye geldim ve suç duyurusunda bulundum. Savcı ilgilenmiyormuş, alakası yokmuş gibi davranıyor. Yüksel Caddesi’ndeki açıklamalara da zaten özel bir savcı tahsis etmişler.

Ethem Sarısülük anmasına katıldım. Orada Ethem’in selamını İnsan Hakları Anıtı’na getirmek istedim. Alana bir karanfil bırakmam ile onlarca polis hep birlikte plastik mermiler ile bana saldırdı. Plastik mermiler ile tüm şarjörleri üzerime boşalttılar.

Bizim haklılığımız topluma yayıldığı için bizden korkuyorlar. Saldırıları da bunun içindir.

  Veli Saçılık'a polisten 'onlarca gazlı mermi'