Ana SayfaGüncelRektör, eşini enstitü sekreteri olarak atadı: “’Bunu yapmalıyım’ dedim ve yaptım”

Rektör, eşini enstitü sekreteri olarak atadı: “’Bunu yapmalıyım’ dedim ve yaptım”

HABER MERKEZİ – Denizli’de 15 Temmuz darbe girişiminin ardından vekaleten Pamukkale Üniversitesi Rektörlüğü’ne atanan ve ardından da Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından asaleten rektörlük ataması yapılan Prof. Dr. Hüseyin Bağ, eşi Derya Bağ’ı Pamukkale Üniversitesi İslami İlimler Enstitüsü’ne Enstitü Sekreteri olarak atadı.

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, Bereketli İmam Hatip Ortaokulu’nda öğretmen olan eşi Derya Bağ’ı Pamukkale Üniversitesi İslami İlimler Enstitüsü’ne Enstitü Sekreteri olarak atadı.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından vekaleten Pamukkale Üniversitesi Rektörlüğü’ne atanan, ardından 19 Nisan’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından asaleten rektörlük ataması yapılan Prof. Dr. Hüseyin Bağ, eleştirilere eşinin “Göreve yetkin olduğu” yönünde cevap verdi.

Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ, yaptığı atamayı eleştirileceğini bildiğini ancak Derya Bağ’ın eşi olduğu için değil, atandığı görev için “yetkin birisi olduğu için” atadığını söyleyerek savundu. Prof.Dr. Hüseyin Bağ, Milli Eğitim Bakanlığı’na (MEB) 4 Mayıs’ta gönderdiği yazıda şu ifadelere yer verdi:

Atamayı eşim olduğu için yapmadım. İlahiyatla ilgili konularda yetkin olduğu için yaptım. Eşim iki yıllık ilahiyat ön lisans mezunudur. Ayrıca 4 yıllık lisanstan da son sınıfta iki dersi kaldı. İlahiyattan da mezun olacak. Kesinlikle eşime sıfırdan bir iş sağlama olayı değildir. İslam İlimleri Enstitüsü, Cevat Akşit Hoca’nın girişimleri ve Cumhurbaşkanımızın oluruyla kuruldu. Şu anda kuruluş çalışmaları sürüyor. Enstitü, Yatağan Mahallesi’nde kurulacak. Bu enstitü bizim göz bebeğimiz. Bizim için bu kadar önemli olan bir kuruma yetkin birisini aradığım için bu atamayı yaptım. Tepkiler geleceğini biliyordum ama bunları göğüsleyerek bu atamayı yapmalıyım dedim ve atamayı gerçekleştirdim.

 


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Ali İsmail’in annesi ilk kez oğlunun yaşamını yitirdiği sokakta: 'Alişimi çok özledim'
Sonraki Haber
New York Times: 'Erdoğan’ın korumalarının protestoculara saldırısı silah anlaşmasını riske attı'