Ana SayfaÖzelRusya’da cinsiyetçi talimat: ‘Bekaret testi’ polise bildirilecek

Rusya’da cinsiyetçi talimat: ‘Bekaret testi’ polise bildirilecek

HABER MERKEZİ – Rusya’da verilen talimata göre sağlık çalışanları, kız çocuklarına ‘bekaret testi’ yapacak ve test sonuçlarını polise bildirecek.

Rusya’da kız çocuklarının ‘bekaret testi’ sonuçlarının rapor edileceği ortaya çıktı.

Mail Online’ın haberine göre Rusya Araştırma Komitesi, ’16 yaş altı kızların cinsel deneyimlerine ilişkin delil elde edilmesi’ için sağlık çalışanlarına talimat verdi.

Doktorların bu talimatına göre kız çocuklarına ‘bekaret testi’ yapması gerekiyor.

Karar, kız çocuklarının ihtiyaçları olması durumunda doktora gitmeye çekineceklerini düşünen bazı politikacılar ve jinekologlar tarafından büyük tepkiyle karşılandı.

Rusya Sağlık Bakanı Vladimir Shuldyakov ise doktorların talimata uyması gerektiğini söyledi.

Shuldyakov, “16 yaş altındaki kız çocuklarında bekaretin kaybedilmesi, hamilelik ve kürtaj gibi durumlarla karşı karşıya kalındığında polise bildirilmesi” gerektiğini söyledi.

Rusya’da kadın hakları

Kadın haklarının yetersiz olduğu Rusya’da, aile içi şiddet geçtiğimiz Şubat ayında kısmen yasallaşmıştı.

Bir ‘tokat’ için ailelerin ayrılmasının anlamı olmadığını savunan kadın milletvekili Yelena Mizulina’nın demeçleri sonrasında aile içi şiddete başvuranlara daha az ceza verilmesi yasalaşmıştı.

Rusya Başkanı Vladimir Putin de geçtiğimiz hafta cinsiyetçilikle suçlanmıştı.

Film yapımcısı Oliver Stone’un ‘Putin Röportajları’ ismini verdiği belgeselin yayınlanan yeni bölümlerinde Putin, ‘her zaman iyi gününde’ olduğunu ifade etmişti ve şöyle devam etmişti:

Ben kadın değilim, bu nedenle de kötü günüm olmuyor. Kimseyi aşağılamaya çalışmıyorum. Bu tabiat gereği böyle. Belli doğal günler var.