Ana SayfaGüncelSağlıkçılar uyardı: Sur’da suların kesilmesi salgın hastalıklara davetiye çıkartıyor

Sağlıkçılar uyardı: Sur’da suların kesilmesi salgın hastalıklara davetiye çıkartıyor

HABER MERKEZİ – Sur’da yaşanan durumla ilgili açıklama yapan Amed Sağlık Platformu, yıkımın hedefine alındıktan sonra suları kesilen ve belediye tarafından çöplerin toplanmadığı mahallelerde salgın hastalıkların baş gösterebileceği uyarısında bulundu.

Amed Sağlık Platformu, kentsel dönüşüm adı altında Alipaşa ve Lalabey mahallelerinde yıkımın başladığı Sur’da yaşanan durumla ilgili Diyarbakır Tabip Odası’nda basın toplantısı düzenledi.

Toplantıya Sağlık Emekçileri Sendikası (SES), Diyarbakır Diş Hekimleri Odası ve Mezopotamya Psikologlar İnisiyatifi üyeleri de katıldı.

Yıkımın hedefine alındıktan sonra suları kesilen ve belediye tarafından çöplerin toplanmaması nedeniyle iki mahallede oluşabilecek sağlık sorunlarında dikkat çekilen toplantıda konuşan SES Şube Eşbaşkanı Gönül Adıbelli iki mahallede 23 Mayıs’tan bu yana suların akmadığını söyledi.

Yıkım kararının ardından belediyenin de çöpleri toplamamaya başladığını belirten Adıbelli bunun yanı sıra kanalizasyon ve rögar kapaklarının çıkartıldığını ve bu durumun ciddi sağlık sorunlarına davetiye çıkarttığını söyledi.

Adıbelli şu uyarılarda bulundu:

Eğer içme ve kullanma suyuna erişim engelleniyorsa bu durum sağlıksız ve salgın hastalık için büyük bir tehlike içermektedir. Sur’da yaşanan durum kaygılarımızı haklı çıkarmış, mahalleye tanker ile taşınan içme ve kullanma suyu nedeniyle özellikle çocuk ve yaşlı kesim de ishal olayları baş göstermiştir. Sağlıksızlığa yol açan koşullar ortadan kaldırılmaz ise salgın hastalıkların görülmesi kaçınılmaz olacaktır.