Ana SayfaGüncelSchulz: Muhalifleri cezaevine atan Erdoğan’ın Almanya’daki etkinlikleri engellenmeli

Schulz: Muhalifleri cezaevine atan Erdoğan’ın Almanya’daki etkinlikleri engellenmeli

HABER MERKEZİ – Almanya’da Sosyal Demokrat Parti’nin başbakan adayı Martin Schulz, Erdoğan’ın Almanya’da geniş çaplı bir etkinlik düzenlemesinin engellenmesi gerektiğini söyledi. Schulz, “Türkiye’de muhalifleri ve gazetecileri cezaevine atan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Almanya’da etkinlik düzenlemesini istemiyorum” diye konuştu.

Almanya Sosyal Demokrat Parti (SDP) başkan adayı ve eski Avrupa Parlamentosu başkanı Martin Schulz, 7-8 Temmuz tarihlerinde Hamburg’ta yapılacak G20 zirvesi vesilesiyle Almanya’ya gelecek olan AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın etkinlik düzenlemesine karşı çıktı.

DW Türkçe’nin aktardığı habere göre Bild gazetesine konuşan Schulz, şunları söyledi:

Kendi ülkelerinde değerlerimizi ayaklar altına alan yabancı politikacılar Almanya’da provoke edici konuşmalar yapacakları etkinlikler düzenleyemez. Türkiye’de muhalifleri ve gazetecileri cezaevine atan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Almanya’da etkinlik düzenlemesini istemiyorum.

Schulz, AKP’den politikacıların referandum öncesindeki etkinliklerinin iptal edilmesini de hatırlatarak şöyle devam etti:

Burada önemli olan salonların yangın koruma önlemleri ya da park yerlerinin sayısı değil. Burada önemli olan Erdoğan’ın iç politik sorunları Almanya’ya taşımaması. Alman hükümeti, kentleri bu konuda zor durumda bırakamaz. Bence somut bir çizgi belirlenmesine ihtiyaç var.

Ne olmuştu?

Başta Köln’deki Arena salonun yöneticileri olmak üzere birçok gösteri merkezi “Erdoğan’a ayıracak yerimiz yok” diyerek talepleri reddetmişti.

Erdoğan, Cumhurbaşkanı sıfatıyla Almanya’daki son konuşmasını ise Mayıs 2015’te Karlsruhe’de yapmıştı.

Öte yandan Erdoğan, geçtiğimiz yıl Avrupa Parlamentosu Başkanı’yken HDP eş genel başkanlarının tutuklanmasını kınadığı için Martin Schulz’u hedef almış ve Schulz’a “Sen kim oluyorsun?” diye seslenmişti.