Ana SayfaGüncelSivas Katliamı anma ve miting programı açıklandı

Sivas Katliamı anma ve miting programı açıklandı

HABER MERKEZİ – Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, Sivas Katliamı’nın 24’üncü yıldönümü dolayısıyla yapılacak anma ve miting programını açıkladı. Etkinlikler kapsamında 1 Temmuz’da Ankara’da üç yürüyüş gerçekleştirilecek. 2 Temmuz’da Ankara’da kitlesel miting ve Sivas’ta Madımak Oteli’ne yürüyüş düzenlenecek.


Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Genel Merkezi, 2 Temmuz 1993 Sivas Katliamı’nın 24’üncü yıldönümü dolayısıyla yapılacak anma etkinlikleri ve miting programını açıkladı.

Aralarında şair, yazar, sanatçı ve birçok aydının bulunduğu yakılarak öldürülen 33 kişinin anılması için 6 Temmuz tarihine kadar birçok etkinlik düzenlenecek.

Etkinliklerin müzik dinletisi, semah, yürüyüş, anma ve miting olarak yapılması planlanıyor.

Anma etkinliklerine sanatçılar, dernekler, sivil toplum örgütleri, emek ve meslek örgütleri, sendikalar, vakıflar ve siyasi partiler de destek veriyor.

1 Temmuz günü üç yürüyüş gerçekleştirilecek

Anma programı kapsamında 1 Temmuz günü üç yürüyüş gerçekleştirilecek.

1 Temmuz günü saat 17.00’de PSAKD Ankara Şubesi önünden Dikmen 2 Temmuz Anıt Park’a yürüyüş düzenlenecek.

Yürüyüşün ardından Gökhan Kılıç ve Uğur Tezcan’ın da aralarında bulunduğu sanatçıların katılımıyla müzik dinletisi yapılacak. Dinletinin ardından anma etkinlikleri için Sivas’a gidecek grup uğurlanacak.

Yine 1 Temmuz günü saat 17.30’da gerçekleştirilecek diğer yürüyüşte, Batıkent Meydan AVM’den PSAKD Derneği Cemevi’ne geçilecek.

1 Temmuz günü yapılacak son yürüyüş ise Mamak Emek ve Demokrasi güçlerinin katılımı ile saat 17.00’de Tek Mezar Parkı’ndan Tuzluçayır Meydanı’na olacak.

Yürüyüş sonrası Ferhat Tunç ve Hüseyin Kaya’nın katılımıyla müzik dinletisi yapılacak.

Ankara mitingi ve Sivas’ta kitlesel yürüyüş

2 Temmuz Pazar günü ise, Ankara’da saat 17.00’de Kurtuluş’tan Kolej Meydanı’na yürüyüş düzenlenecek ve meydanda kitlesel bir miting gerçekleşecek.

Sivas’taki kitlesel yürüyüş ise 2 Temmuz günü saat 11.00’de Seyrantepe Mahallesi’nden başlayacak ve Madımak Oteli önünde son bulacak.

Sivas Katliamı

24 yıl önce Sivas’ta Pir Sultan Abdal Kültür Derneği’nin (PSAKD) organize ettiği Pir Sultan Abdal Şenlikleri sırasında Madımak Oteli yakıldı.

Çoğunluğu Alevi 33 yazar ve ozan ile iki otel çalışanı yanarak ya da dumandan boğularak hayatlarını kaybetti.

Hayatını kaybedenler

Edibe Suları Ağbaba (Misafir – İsviçre), Gülender Akça (Sanatçı – Ankara), Muhlis Akarsu (Sanatçı – Ankara), Muhibe Akarsu (Misafir – Ankara), Metin Altıok Şair (Yazar – Ankara), Mehmet Atay (Sanatçı – Ankara), Sehergül Ateş (Sanatçı – Ankara), Erdal Ayrancı (Yönetmen – Ankara), Behçet Sefa Aysan (Şair – Ankara), Asım Bezirci (Yazar – Ankara), Belkıs Çakır (Sanatçı – Ankara), Serpil Çanik (Sanatçı – Ankara),Muammer Çiçek (Sanatçı – Tokat), Nesimi Çimen (Sanatçı – İstanbul),Serkan Doğan (Sanatçı – Ankara), Hasret Gültekin (Sanatçı – Sivas), Murat Gündüz (Sanatçı – Ankara), Gülsün Karababa (Sanatçı – Ankara),Koray Kaya (Çoçuk – Ankara), Menekşe Kaya (Sanatçı – Ankara), Uğur Kaynar (Şair – Ankara), Asaf Koçak (Karikatürist – Ankara), Handan Metin (Sanatçı – Ankara), Sait Metin (Sanatçı – Ankara), Asuman Sivri (Sanatçı – Ankara), Yasemin Sivri (Sanatçı – Ankara), Nurcan Şahin (Sanatçı – Ankara), Özlem Şahin (Sanatçı – Ankara), Yeşim Özkan (Sanatçı – Ankara), Huriye Özkan (Sanatçı – Ankara), Ahmet Öztürk (Otel görevlisi – Sivas), Ahmet Özyurt (Sanatçı – Ankara), Carina Cuanna Thuijs (Misafir – Hollanda), İnci Türk (Sanatçı – Ankara), Kenan Yılmaz (Otel görevlisi – Sivas)


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
KÖRFEZ'de KRİZ | ABD'ye giden Katar Dışişleri Bakanı'ndan açıklama
Sonraki Haber
Demirtaş’tan açlık grevindeki Gülmen ve Özakça'ya mektup