Ana SayfaÇalışma YaşamıSOKAK AKADEMİSİ | Dönemin son dersinde ‘hakikat’ anlatıldı

SOKAK AKADEMİSİ | Dönemin son dersinde ‘hakikat’ anlatıldı

HABER MERKEZİ – Sokak Akademisi’nde dönemin son dersi gerçekleştirildi. DTCF’den ihraç edilen akademisyen Can Irmak Özinanır anlattığı derste ‘hakikat’ konusu işlendi.

‘Sokak Akademisi’nde bu hafta dönemin son dersi, Ankara Portakal Çiçeği Parkı’nda görüldü.

Bu hafta “Post-Hakikat” konulu dersi, Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi’nden (DTCF) ihraç edilen akademisyen Can Irmak Özinanır anlattı.

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edilen akademisyenlerin “terörist” olarak gösterilmeye çalışıldığına dikkat çeken Özinanır, “OHAL’in demokrasi getireceği, 657’nin emekçilere güvence getirdiği bir hakikat algısı oluşturuldu” dedi.

Yeni bir hakikatin sıradan insanların mücadelesinden ortaya çıkması gerektiğini ifade eden Özinanır, “Ayaklar baş olduğunda kıyametin olmadığını anlatan bir hakikati inşa edeceğiz” şeklinde konuştu.

‘Sokak Akademisi’nin son dersi forumla son buldu.

‘Sokak Akademisi’

‘Sokak Akademisi’, Olağanüstü hal (OHAL) Kanun Hükmünde Kararnameleri ile meslekten ihraç edilen, açığa alınan ya da hakkında soruşturma başlatılan akademisyenlerin başlattığı ve eğitim alanlarının sadece binalarla sınırlı olmadığını göstermek amacı taşıyan bir etkinlik.