Ana SayfaDünya‘Süper güç değiliz’ diyen Katar: Oturup konuşmak istiyoruz, çatışmayla çözmeye inanmıyoruz

‘Süper güç değiliz’ diyen Katar: Oturup konuşmak istiyoruz, çatışmayla çözmeye inanmıyoruz

HABER MERKEZİ – Suudi Arabistan başta olmak üzere 8 Körfez ülkesinin tüm ilişkileri kestiği Katar’dan krizin çözümü için “diyalog” açıklaması geldi.

Suudi Arabistan, Mısır, Birleşik Arap Emirlikleri ve Bahreyn’in aralarında olduğu 8 ülkenin Katar’la “terörü desteklediği” gerekçesiyle tüm diplomatik ilişkileri kesmesiyle birlikte Körfez ülkelerinde başlayan kriz sürüyor.

Katar’dan ise krizin çözümü için “diyalog” açıklaması geldi.

CNN International’a konuşan Katar Dışişleri Bakanı Sheikh Mohammed bin Abdulrahman Al-Thani, “Oturup konuşmak istiyoruz” dedi.

Al Thani, “İlerlemeci ve modern ülkemiz diplomasiye ve Orta Doğu’da barışı güçlendirmeye inanıyor. Biz burada süper güç değiliz. Meseleleri çatışmayla çözmeye de inanmıyoruz” ifadelerini kullandı.

Katar’ın “terör finansmanına karşı mücadele ettiğini” ve “dünyayı potansiyel teröristlerden koruduğunu” iddia eden Al Thani, Suudi Arabistan yönetimin bu konuda kendilerine yönelttiği suçlamaların çelişkili olduğunu söyledi.

Al Thani şunları söyledi:

Bu ifadeler çelişkilerle dolu, çünkü hem İran’ı, hem Suriye’deki aşırıcı grupları, hem Suudi Arabistan’da ve Yemen’de Müslüman Kardeşleri, hem de diğer yandan Husileri desteklediğimizi söylüyor. Savaş alanında, bunlar birbirine düşmanlar.

Suudi muhalefetine ve Katif’te mezhepçi hareketlere destek olduğumuz iddiası ise tamamen yanlış bilgi. Katar ve Suudiler arasındaki güvenlik ve istihbarat işbirliği, aslında Suudilerin ulusal güvenliğine hizmet etmekte.