Ana SayfaDünyaSuudi Arabistan’a göre Körfez’deki krizin çözümü ‘basit’

Suudi Arabistan’a göre Körfez’deki krizin çözümü ‘basit’

HABER MERKEZİ – Katar’la Haziran ayının başında diplomatik ilişkileri kesme kararı alan Suudi Arabistan’a göre krizin çözümü basit. Suudi Arabistan Dışişleri Cubeyir, Katar yönetiminin “radikal hareketleri ve terörü desteklemeyi” bırakması durumunda Körfez’deki krizin çözüleceğini belirtti.

Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Mısır’ın aralarında yer aldığı 13 ülke “terörü desteklediği” gerekçesiyle Katar’la diplomatik ilişkileri kesme kararı almıştı.

Katar, Körfez’in önde gelen ülkelerince diplomatik ve ekonomik olarak ablukaya alındığı ve bölgede krizin sürdüğü esnada Suudi Arabistan’dan yeni bir açıklama geldi.

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil el Cubeyir, Katar ile yaşanan diplomatik krizin çözümünün basit olduğunu belirtti.

Bakan Cubeyir’e göre bunun yolunun Katar yönetiminin “radikal hareketleri ve terörü desteklemeyi” bırakması.

BBC Türkçe’nin haberine göre Cubeyir, şunları söyledi:

Bu krizin çözümünün basit olduğuna inanıyoruz. Kardeş Katar devletinin radikal hareketleri ve terörü desteklemeyi, kışkırtıcı davranışları ve diğer ülkelerin iç işlerine müdahale etmeyi bırakması halinde bu kriz de çözülür.

Cubeyir, Katar’da “akıl, mantık ve aklıselimin galip gelmesini” ve kendileri için de faydalı olacak adımları atmaya başlamalarını umduğunu da sözlerine ekledi.


  Ortadoğu'da bilenen mezhep neşteri ve Katar yollarına düşen Türkiye
  Katar diplomatik ablukaya rağmen rahat: 'Ekonomimizi rahatlıkla koruyabiliriz'

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Kemalbay: 'Adalet Yürüyüşü' geç kalmış ama değerli bir adım
Sonraki Haber
Küba'dan Trump'ın kararına tepki: Devrimi zayıflatamayacak