Ana SayfaDünyaTaştekin, Trump’ın mesajını yorumladı: ‘Katar sana söylüyorum Türkiye sen de duy’ diye okunabilir

Taştekin, Trump’ın mesajını yorumladı: ‘Katar sana söylüyorum Türkiye sen de duy’ diye okunabilir

HABER MERKEZİ – ABD Başkanı Trump’ın, Körfez krizi ile ilgili “Radikal ideolojiler daha fazla finanse edilmemeli dediğimde ortaklarımız Katar’ı işaret etti” açıklamasını yorumlayan Ortadoğu uzmanı gazeteci Fehim Taştekin, “Trump’ın mesajı ‘Katar sana söylüyorum Türkiye sen de duy’ diye okunabilir” dedi.

Suudi Arabistan, Mısır, Birleşik Arap Emirlikleri ve Bahreyn’in aralarında olduğu 8 ülkenin Katar’la “terörü desteklediği” gerekçesiyle tüm diplomatik ilişkileri kesmesiyle birlikte Körfez ülkelerinde başlayan kriz sürüyor.

ABD Başkanı Donald Trump ise konuya ilişkin ilk açıklamasını Twitter’dan yapıp, “Ortadoğu ziyaretimde radikal ideolojiler daha fazla finanse edilmemeli dediğimde ortaklarımız Katar’ı işaret etti” mesajını paylaştı.

Trump ayrıca, “Suudi Arabistan Kralı ve 50 ülkeyle görüşmelerin sonuç verdiğini görmek çok iyi. Aşırıcılığın finansmanı ile ilgili sert kararlar alacaklarını söylemişlerdi ve tüm kaynaklar Katar’ı işaret ediyordu. Belki de bu terörizmin yarattığı dehşetin sonunun başlangıcı olacak” ifadelerini kullandı.

Trump’ın bu açıklamasını Ortadoğu uzmanı gazeteci Fehim Taştekin, Twitter hesabından yorumladı.

Trump’ın attığı tweetleri alıntılayan Taştekin şu yorumları paylaştı:

Katar ne yaptıysa CIA’in kontrolündeki gizli hatlar üzerinden yaptı. Amman ve Antakya Operasyon Odası’na bakmaya ne dersin bay başkan!

Para Suud ve Katar’dan, organizasyon CIA’den, lojistik Türkiye ve Ürdün’den… Suriye böyle tezgaha oturtuldu. Hadi şu hesabı baştan yapalım.

Geriye doğru 40 yıl gidip Suud’un, CIA’in kirli operasyonlarını finanse ettiği günlerden başlamak en iyisi.

Trump’ın mesajı ‘Katar sana söylüyorum Türkiye sen de duy’ diye okunabilir. Her ne kadar Suud teröre mali ve fikri sağlamada lider olsa da.

Previous post
Yüksel’de yine polis müdahalesi: Karadağ ve CHP’li Şeker hastaneye kaldırıldı
Next post
'Yeryüzü Sofrası' Gülmen ve Özakça için kuruldu: ‘Bu bir vicdan sofrasıdır’