Ana SayfaGüncelTürkiye’den ‘Erdoğan’ın miting yapmasını istemeyen’ Almanya’ya tepki

Türkiye’den ‘Erdoğan’ın miting yapmasını istemeyen’ Almanya’ya tepki

HABER MERKEZİ – Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın G20 zirvesi için gideceği Almanya’dan gelen açıklamlara tepki gösterdi. Kalın, “Ziyaret öncesinde bazı Alman siyasetçiler tarafından yapılan provokatif ve art niyetli açıklamalar kabul edilemez” dedi.

Hamburg’ta yapılacak G20 zirvesi vesilesiyle Almanya’ya gidecek olan AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın etkinlik düzenlemek istemesiyle ilgili karşılıklı açıklamlar devam ediyor.

Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel’in Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın miting yapmasının uygun olmayacağını belirtmesi ve Sosyal Demokrat Parti (SDP) başbakan adayı Martin Schulz’un “Türkiye’de muhalifleri ve gazetecileri cezaevine atan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Almanya’da etkinlik düzenlemesini istemiyorum” sözlerinin ardından Türkiye’den tepki geldi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Erdoğan’ın Hamburg’ta yapılacak olan G20 zirvesi öncesinde Almanya’dan gelen açıklamlara ilişkin şunları söyledi:

Sayın Cumhurbaşkanımızın G-20 liderler zirvesine katılmak üzere Almanya’nın Hamburg şehrine gerçekleştirecekleri ziyaret öncesinde bazı Alman siyasetçiler tarafından yapılan provokatif ve art niyetli açıklamalar kabul edilemez.

Kalın, açıklamasında şu ifadelere de yer verdi:

Her fırsatta demokrasi, insan hakları ve özgürlükler konusunda Türkiye’ye ders vermeye kalkanların, terör örgütlerine, darbecilere ve kanun kaçaklarına kol kanat gererken, Sayın Cumhurbaşkanımızın vatandaşlarımızla buluşmalarına engel olmaya çalışmaları Avrupa’da hüküm süren çifte standartların en somut göstergesidir.

Demokrasiye inandıklarını iddia eden bu kişilerin Türk demokrasisini ortadan kaldırmak isteyenleri desteklemek yerine devletimizin ve milletimizin yanında olması beklenir. Avrupa ile ilişkilerimizde tüm olumsuzluklara rağmen yapıcı bir tavır izleyen Sayın Cumhurbaşkanımızın yurtdışında yaşayan vatandaşlarımızla buluşmasının sudan sebeplerle engellemeye çalışılması, dostluk ve müttefiklik ilişkileriyle de bağdaşmaz. Alman makamlarının referandum sürecinde yapılan vahim hataları tekrarlamayacağını umuyor, yüzyıllara dayanan Türk-Alman ilişkilerini kısa vadeli seçim hesaplarına kurban edilmemesi gereğini bu vesileyle tekrar hatırlatıyoruz.

  Erdoğan Almanya'da etkinlik düzenlemek için resmen başvuruda bulundu
Previous post
Muğla'da son üç günde 87 asker rahatsızlandı
Next post
Zarar vermeden karıncaları nasıl uzaklaştırabiliriz?