Ana SayfaGüncelTutuklu çocuk: Gardiyanların rehabilitasyon koğuşunda attığı dayak yüzünden yangın çıkardık

Tutuklu çocuk: Gardiyanların rehabilitasyon koğuşunda attığı dayak yüzünden yangın çıkardık

HABER MERKEZİ – Adana E Tipi Kapalı Cezaevi’nin çocuk koğuşunda 18 Ocak’ta çıkan yangınla ilgili yargılanan 14 yaşındaki tutuklu çocuk, gardiyanların ‘rehabilitasyon koğuşu’nda sürekli kendilerini darp ettiğini belirterek, “Bu koğuştan çıkıp normal koğuşa girmek için yangın çıkarttık. Dayak yüzünden koğuştakilerle yangın çıkardık” dedi.

Adana E Tipi Kapalı Cezaevi’nin çocuk koğuşunda kalan çocukların 18 Ocak’ta yatakları ateşe vermesiyle çıkan yangında Muhammed Erdoğan, Mehmet Altunhan ve Ferhat Kaya adlı tutuklu çocuklar yaşamını yitirmiş, 3 tutuklu çocuk ile 5 infaz koruma memuru da yaralanmıştı.

Hakkında yangını çıkardığı iddiasıyla 62 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan 14 yaşındaki R.K. adlı tutuklu çocuk, hakim karşısına çıktı.

Adana 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın ilk duruşmasına, R.K., avukatı ve yangında yaşamını yitiren çocukların aileleri ile avukatları katıldı.

Duruşmada savunma yapan R.K., gardiyanların sürekli kendilerini darp ettiğini belirterek, “Gardiyanlar rehabilitasyon koğuşunda sürekli bize dayak atıyordu. Bu koğuştan çıkıp normal koğuşa girmek için yangın çıkarttık. Dayak yüzünden koğuştakilerle yangın çıkardık” dedi.

Yangında yaşamını yitiren Ferhat Kaya’nın annesi, yangından bir hafta önce oğluyla görüştüğünü ve kendisine cezaevinde kötü muamele gördüğünü anlattığını söyledi.

Anne Kaya, “Oğlum ağlayıp yumruğunu sıkarak bana ‘Sana gece gündüz dayak atılırsa ne yaparsın? Beni anlayabiliyor musun? Gidin hakim ve savcı ile konuşun beni buradan çıkarın’ diye yaşadıklarını anlattı” şeklinde konuştu.

Tanık olarak dinlenen 5 gardiyan ise yangın nedeniyle koğuş kapısının genişlediğini ve bu nedenle yangına geç müdahale ettiklerini söyledi.

Adana Barosu’nun davaya müdahil olma talebini kabul eden mahkeme heyeti, dosyadaki eksiklerin giderilmesi için duruşmayı 9 Ağustos ‘a erteledi.


Kaynak: dihaber