Ana SayfaDünya‘Yakınlarını işe aldığı’ gerekçesiyle hakkında yolsuzluk soruşturması açılan Fransa Savunma Bakanı istifa etti

‘Yakınlarını işe aldığı’ gerekçesiyle hakkında yolsuzluk soruşturması açılan Fransa Savunma Bakanı istifa etti

HABER MERKEZİ – Fransa Savunma Bakanı Sylvie Goulard, ‘hükümet fonlarını farklı amaçlarla kullandığı ve yakınlarını işe aldığı gerekçesiyle’ hakkında açılan soruşturma kapsamında ‘iyi niyetini göstermek için’ istifa etti.

Fransa’da göreve yeni başlayan Savunma Bakanı ve eski Avrupa Parlamentosu üyesi Sylvie Goulard, ‘yolsuzluk’ iddiaları üzerine istifa etti.

Fransa başkanı Emmanuel Macron’un oluşturduğu hükümet, Modem Partisi’nden Sylvie Goulard’a ‘parti için ayrılan hükümet fonlarını farklı amaçlarla kullandığı’ gerekçesiyle soruşturma açmış, Avrupa Parlamentosu’ndan aile bireylerini ve yakınlarını işe aldığını öne sürmüştü.

Geçen ay Macron tarafından göreve getirilen Goulard, ‘iyi niyetini göstermek’ için istifa ettiğini belirtti.

Fransız Başbakanı Edouard Philippe’in yeni hükümeti yarın açıklaması bekleniyor.

Ne olmuştu?

Fransa İçişleri Bakanı Bruno Le Roux da lise çağındaki iki kızını danışman olarak çalıştırarak yolsuzluk yaptığı iddiaları üzerine Mart ayında istifa etmişti.

Geçtiğimiz ay başkan olan Macron, ‘politika arenasında temizlik yapmak’ için ant içmişti ve politikacıların kendi ailelerinden ya da yakınlarından insanları işe almasına engel olacağını dile getirmişti.

 


Karınca Dış Haberler


 


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
İşçileri taşıyan minibüs devrildi: 18 kişi yaralı
Sonraki Haber
Aram Yayınevi çalışanı Deniz Babir serbest bırakıldı