Ana SayfaDünya‘Yanan Arzu’: Jimi Hendrix’in hiçbir yerde bulunmayan fotoğrafları yayımlandı

‘Yanan Arzu’: Jimi Hendrix’in hiçbir yerde bulunmayan fotoğrafları yayımlandı

HABER MERKEZİ – Efsanevi gitarist Jemi Hendrix’in ‘tesadüfen’ fotoğrafçısı olan Ed Caraeff, ‘Yanan Arzu: Ed Caraeff’in lensinden Jimi Hendrix Deneyimi’ isimli kitabında sanatçının hiçbir yerde bulunmayan fotoğraflarına yer veriyor.

Efsanevi gitarist Jimi Hendrix’in, fotoğrafçı Ed Caraeff tarafından çekilmiş ve daha önce hiçbir yerde yayınlanmamış fotoğraflarından oluşan ‘Burning Desire: The Jimi Hendrix Experience Through The Lens of Ed Caraeff’ (Yanan Arzu: Ed Caraeff’in lensinden Jimi Hendrix Deneyimi) isimli kitap yayımlandı.

Dökümlü gömlekleri, kadife yeleği ve kafasındaki bantla Hendrix, Monterey Uluslararası Rock Festivali’nde gitarını yakarak rock tarihinin en efsanevi performanslarından birini gerçekleştirmişti.

Tam da bu performans esnasında sahnenin önünde bekleyen 17 yaşındaki Ed Caraeff, Rolling Stones isimli dünyanın en ünlü rock dergisinde bir değil iki kere yayınlanan efsanevi fotoğrafı çekti.

 

 

Hendrix de fotoğrafı çok beğenince Caraeff’i bir sonraki konserlerini de çekmesi için çağırdı ve ikili 1967 ve 1969 yılları arasında birlikte çalıştı.

Caraeff, birlikte çalıştıkları süre zarfında efsanevi gitaristin sahnede ve sahne dışında çektiği fotoğraflarını ‘Yanan Arzu: Ed Caraeff’in lensinden Jimi Hendrix Deneyimi’ isimli kitabında yayımladı.

Kitap, Hendrix’in daha önce hiçbir yerde sergilenmemiş fotoğraflarından oluşuyor.

Kitabın kapağı için ‘her şeyin başlangıcı’ olan gitarın yanma fotoğrafını seçen Caraeff, kitabı haziran ayında yayımlayarak Monterey Uluslararası Pop Festivali’nin 50. yılına denk getirdi.

 


Karınca Dış Haberler