Ana SayfaDünya‘Yaşam kalmamıştı’: Rakka’da üçüncü mahalle de IŞİD’den kurtarıldı

‘Yaşam kalmamıştı’: Rakka’da üçüncü mahalle de IŞİD’den kurtarıldı

HABER MERKEZİ – Rakka kent merkezine yönelik başlatılan “Büyük Savaş”ta 3’üncü mahalle de IŞİD’den kurtarıldı. İlk kurtarılan mahallerden Sebahiye’de, çatışmalar arasında mahsur kalan Almada isimli kadın, “Yaşam kalmamıştı” diyerek IŞİD zulmünü özetledi.

“Büyük Savaş” adıyla IŞİD işgalindeki Rakka kent merkezine yönelik başlatılan operasyon kapsamında altıncı gününde sürüyor.

Demokratik Suriye Güçleri (DSG), Rakka’nın doğusundaki El Meşleb ile batısındaki Sebahiye mahallelerinin ardından kentte üçüncü mahalleyi de kurtardı.

Yerel kaynakların aktardığına göre iki gün boyunca şiddetli çatışmalara sahne olan Romaniye mahallesi bugün saat 10.30 sularında IŞİD’den alındı.

Mahallede arama tarama ve mayın temizle çalışmasına başlandığı da aktarıldı.

‘Yaşam kalmamıştı’

Öte yandan Batı cephesinden kurtarılan ilk mahalle olan Sebahiye’de, yaşlı annesi Lama ile küçük oğlu ve kızına bakmak zorunda kalan Almada’nın anlatımları ise IŞİD zulmünü gözler önüne serdi.

“Yaşam kalmamıştı” diyerek IŞİD zulmünü özetleyen Almada, dihaber’e yaptığı açıklamada ilkin evlerinden çıkarıldıklarını söyledi. Rakkalıların evlerinin harap olduğunu anlatan Almada, kadınların maruz bırakıldığı baskıyı, şu sözlerle anlattı:

Yanımızda erkek olmadan sokağa çıkamıyor, erkek doktorlara gidemiyorduk. Doktorun mutlaka kadın olması gerekiyordu.

‘Büyük Savaş’

Demokratik Suriye Güçleri’nin (DSG) IŞİD işgali altındaki Rakka kentinin kurtarılması için “Fırat’ın Gazabı” adıyla 10 Aralık 2016’da başlattığı operasyonun kent merkezini kurtarma hamlesi geçtiğimiz günlerde başlatılmıştı.

Bu hamlenin duyurusu 6 Haziran’da, Rakka’nın kuzeyinde bulunan Hezima Kasabası’nda DSG Genel Komutanlığı tarafından düzenlenen törenle açıklanmış, törende konuşan Sözcü Telal Tilo operasyonu “’Büyük Savaş’a başladığımızı ilan ediyoruz” sözleriyle duyurmuştu.

Demokratik Suriye Güçleri savaşçılarının Rakka kent merkezine ilerleyişi sürerken, operasyona kadınlar öncülük ediyor.