Ana SayfaGüncelYıldırım’a göre AB ‘hızlı’ davranmalı: ‘Fazla naz aşık usandırır’

Yıldırım’a göre AB ‘hızlı’ davranmalı: ‘Fazla naz aşık usandırır’

HABER MERKEZİ –  AB-Türkiye ilişkilerine ilişkin konuşan Başbakan Binali Yıldırım, AB’nin üyelik notasında hızlı davranması gerektiğini söyledi ve “Fazla naz aşık usandırır” dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, Macaristan Başbakan Viktor Orban ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Yıldırım toplantıda Avrupa Birliği (AB) Türkiye ilişkilerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, 25 Mayıs’ta Brüksel’de yaptığı temaslarda yaptığı “Artık geçmişi bırakalım, önümüzdeki 1 yıl için çalışma programı hazırlayalım. Bunun çerçevesini belirleyelim” sözlerini hatırlatan Yıldırım AB’nin bu konuda hızlı davranması gerektiğini söyledi.

Yıldırım’ın konuya ilişkin şu ifadeleri kullandı:

Sonradan gelenler geldi, geçti, biz halen görüşmeye devam ediyoruz. Bizim buradaki bakışımız çok net, Avrupa Birliği, özellikle İngiltere’nin ‘çıkma’ kararından sonra tekrar düşünmeli, gelecek vizyonunu ortaya koyması lazım. Kafa karışıklığını bir kenara bırakması lazım. Biz bunu öneriyoruz. Türkiye, samimiyetle birliğe üye olmak istiyor.

Biz samimiyiz ama artık bu iş uzadıkça, işin olabilirliği sorgulanmaya başlanıyor. Hani bizde bir laf vardır, ‘Fazla naz aşık usandırır.’ Avrupa Birliği’nin bu konuda biraz daha hızlı davranmasında fayda var.