Ana SayfaGüncelYüksel Caddesi’nde yine gazlı mermi ve darp: ‘Dur diyecekler, durmayacağız’

Yüksel Caddesi’nde yine gazlı mermi ve darp: ‘Dur diyecekler, durmayacağız’

ANKARA – Kanun Hükmünde Kararnameler ile işlerinden ihraç edilen Veli Saçılık ve Acun Karadağ’ın Yüksel Caddesi’nde bulunan İnsan Hakları Anıtı önünde yapmak istedikleri basın açıklaması bir kez daha polisin gazlı mermileri ile engellendi. Polisler, Acun Karadağ’ı yerlerde sürüklerken, buna rağmen öğrencisiyle birlikte oturma eylemi yapan Karadağ “Dur diyecekler, durmayacağız; verilen emirlerin tümünü hükümsüz kılacağız” diye konuştu.

Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında yayınlanan Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile mesleklerinden ihraç edilen ve Yüksel Caddesi’nde başlattıkları eylemleri 206. gününe giren Acun Karadağ ve Veli Saçılık’ın İnsan Hakları Anıtı önünde düzenlemek istedikleri açıklamaya polis tarafından müdahale edildi.

Anıt önünden uzaklaştırılanlara, Konur Sokak’ta polis tarafından gazlı mermiler sıkıldı.

Yüksel Caddesi’nde düzenlenecek basın açıklamasına destek vermeye gelenlerin polisin tutumuna tepki göstermesi üzerine ise polis amirleri, kendilerine tepki gösteren vatandaşları iterek müdahale etti.

Bu sırada baygınlık geçiren vatandaşlardan birine çevrede bulunanlar tarafından müdahale edildi.

Mesleğinden ihraç edilen Acun Karadağ ise bu sırada polis barikatı önünde oturma eylemine başladı. Karadağ’ın oturma eylemine de izin vermeyen polisler, Karadağ’ı yerlerde sürükleyerek alandan uzaklaştırdı.

Polislerin geri çekilmesinin ardından Acun Karadağ’a destek vermeye gelen eski öğrencilerinden Aydın Kılıçarslan, Karadağ ile birlikte oturma eylemi yaptı.

Oturma eylemi esnasında konuşan Kılıçarslan, “Sömürenlerin değil, sömürülenlerin tarihini okumayı Acun Hoca’dan öğrendik. Ne mutlu ki Acun Karadağ’ın öğrencisiyim” dedi.

Kendisine destek veren öğrencisinin ardından konuşan Karadağ ise “Dur diyecekler, durmayacağız. Yürü diyecekler, yürümeyeceğiz. Verilen emirlerin tümünü hükümsüz kılacağız” dedi.

Karadağ, konuşmasının ardından saat 18:00’de yeniden Yüksel Caddesi’ne geleceklerini belirterek destek çağrısında bulundu.

Eyleminin 205. gününde polislerin gazlı mermiler ile müdahalesi sonucu yaralanan Veli Saçılık ise “Bizler işe geri döneceğiz, ama bizler döndüğümüzde orayı yönetenler nereye gidecek ona karar versinler” dedi.