Ana SayfaGüncelYüksel’de basın açıklamasına bugün de izin verilmedi

Yüksel’de basın açıklamasına bugün de izin verilmedi

HABER MERKEZİ – KHK ile işlerinden ihraç edilen kamu emekçilerinin Yüksel Caddesi’nde düzenlemek istedikleri basın açıklamasına polis bugün de izin vermedi. Emekçilerin gün içinde yapmak istediği iki açıklamaya da gazlı mermiler ile müdahale eden polis, öğretmen Karadağ’ı kalkanlar ile sürükleyerek alandan uzaklaştırdı.

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile mesleklerinden ihraç edilen Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın gözaltına alındığı günden bu yana abluka altında bulunan Yüksel Caddesi’nde basın açıklaması yapmak için bir araya gelen ve aralarında öğretmen Acun Karadağ ile açlık grevinde bulunan Esra Özakça ve Sultan Özakça’nın da bulunuğu gruba polis gazlı mermiler ile müdahale etti.

Sabah saatlerinde gerçekleşen müdahalede polisin sıktığı gazın gözlerine ve ağzına gelmesi ile fenalaşan Esra Özakça ve Sultan Özakça hastaneye kaldırıldı.

Bu sırada müdahaleye tepki gösteren bir vatandaş polislere hitaben, ‘Sizler Saray’ın polisisiniz’ dedi.

Akşam saatlerinde gerçekleştirilmek istenen basın açıklamasına da izin vermeyen polis, grubu gazlı mermiler ve kalkanlar ile alandan uzaklaştırdı. Grubun Konur Sokak üzerinde beklemesi üzerine sokağa giren polis ile grup aramasında kısa süreli kovalamaca yaşandı.

Polisin engellemesine rağmen gerçekleştirilen basın açıklamasında konuşan öğretmen Karadağ, ‘Burada direnmeye devam edeceğiz’ dedi.

Aralarında Karadağ’ın da bulunduğu grup, basın açıklamasını gerçekleştirmelerinin ardından alandan ayrıldı.