Ana SayfaGüncelYüksel’de polis müdahalesi: 14 gündür açlık grevindeki Esra Özakça fenalaştı

Yüksel’de polis müdahalesi: 14 gündür açlık grevindeki Esra Özakça fenalaştı

ANKARA – Yüksel Caddesi’nde ‘İşimi geri istiyorum’ talebi ile 208. günde eylemlerini sürdüren kamu emekçilerine polis tarafından müdahale edildi, açlık grevinin 14. gününde olan Esra Özakça fenalaştı. Müdahaleye tepki gösteren öğretmen Acun Karadağ ise “Haklılığı dünyaya kanıtlanmış bir eylemden çok korkuyorlar” dedi.

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile mesleklerinden ihraç edilen kamu emekçileri Acun Karadağ ile Semih Özakça’nın eşi Esra Özakça ve annesi Sultan Özakça’nın da aralarında bulunduğu grup, Ankara Yüksel Caddesi’nde bulunan İnsan Hakları Antı önünde basın açıklaması düzenlemek istedi.

Basın açıklamasına izin vermeyen polis, açıklama yapmak isteyen grubu alandan yerlerde sürükleyerek uzaklaştırmaya çalıştı.

Polisin gazlı plastik mermiler ile müdahale etmesi sonucu ise çevrede bulunanlar ve eylemciler gazdan etkilendi.

Çevrede bulunanların tepki gösterdiği müdahale sonucu, açlık grevinin 14. gününde bulunan Esra Özakça fenalaştı.

‘Haklılığı kanıtlanmış bir eylemden korkuyorlar’

Polisin gazlı müdahalesinin ardından konuşma yapan Acun Karadağ, polisin müdahalesinin suç olduğunu ve eylemlerinin haklılığından korkulduğunu belirtti.

Karadağ şunları kaydetti:

Haklılığı dünyaya kanıtlanmış bir eylemden çok korkuyorlar. Mahkemelerden takipsizlik kararı aldık, yaptığımız suç değil ama onların bizi dövmesi, bize gaz atması bunların hepsi suç. Hem insan haklarına göre suç, hem de mevcut kendi yasalarında suç. Biz oraya yine gideceğiz, ta ki onlar oradan kalkana kadar. Çünkü sokaklar halkındır, anıtlar halkın malıdır, biz orada oturabiliriz de, çiçek de bırakabiliriz. Kimse bizi engelleyemez ama süre vermiyorum, yakın zamanda gidecekler. Bu kadar teşhir olmuş bir polis teşkilatı burada duramaz. Bütün halk onların haksız olduğunu görüyor.