Ana SayfaGüncelZırhlı aracın ezdiği Hazar’ın kardeşi: Polis elime bir poşet verip ‘Git ablanın parçalarını topla’ dedi

Zırhlı aracın ezdiği Hazar’ın kardeşi: Polis elime bir poşet verip ‘Git ablanın parçalarını topla’ dedi

HABER MERKEZİ – Yaşlılık maaşını almak için gittiği Lice’de zırhlı polis aracının ezerek öldürdüğü Pakize Hazar’ın ezilmesine tesadüfen şahit olan kardeşi Hasret Yaşarer, polisin eline siyah bir poşet vererek, 1 metrelik alana dağılan ablasının uzuvları için “Git kardeşinin parçalarını topla” dediğini aktardı.

Kürt illerinde sadece son 10 ayda 7 kişi zırhlı polis ya da asker araçlarının altında kalarak yaşamını yitirdi.

Bu nedenle son ölüm Diyarbakır’ın Lice ilçesinde yaşandı.

Yaşamını yitiren yedinci kişi yaşlılık maaşını almak için gittiği Lice’de, zırhlı polis aracının ezerek öldürdüğü 85 yaşındaki Pakize Hazar oldu.

  Asker ya da polisin zırhlı aracı 10 ayda yedi can aldı, HDP sordu: Kaç kişi yargılandı?

Olayın meydana geldiği cadde, her iki yakasında yaklaşık bir yıl önce polis lojmanları, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Hükümet Konağı binaları bulunduğu için Lice Kaymakamlığı’nın kararı ile beton bariyer, plastik dubalar ve elektronik bariyerlerle araç trafiğine kapatılmıştı.

Ancak zırhlı polis aracı hiçbir araç trafiğinin bulunmadığı bu caddede Hazar’ı ezerek öldürdü.

Eşi ile birlikte Abalı köyünde yaşayan Hazar’ın yaşlılık maaşını almak üzere ilçe merkezine geldiği, olayın yaşandığı caddenin başında bulunan PTT’ye gitmek isterken zırhlı aracın altında kaldığı ortaya çıktı.

“Polis elime siyah bir poşet verdi ve ‘Git ablanın parçalarını topla’ dedi”

Pakize Hazar’ın kardeşi Hasret Yaşarer

dihaber’e konuşan görgü tanıkları, Hazar’ı ezen aracın hiç beklemeden olay yerinden uzaklaştığını ve daha sonra ilçe emniyet müdürlüğünde bulunan polislerin olay yerine geldiğini söylüyor.

Hazar’ın 80 yaşındaki kız kardeşi Hasret Yaşarer de kardeşinin öldürüldüğü gün tesadüfen oradaydı.

Yaşadığı ilçeye bağlı Yamaç Köyü’nden yaşlılık maaşını almak üzere ilçe merkezine gelen Yaşarer, olayın yaşandığı cadde üzerinden maaşını çekmek üzere PTT’ye gittiğini anlatıyor.

Caddenin ortasında zırhlı aracın bir kadına çarptığını ve zırhlı aracın olay yerinde beklememesi üzerine kadına yardım etmek için olay yerine koştuğunu belirten Yaşarer, gözyaşları arasında gittiğinde kanlar içerisinde yerde yatan kadının ablası olduğunu fark ettiğini söylüyor:

 Vücudunun yarısı paramparça olmuştu. Vücudunun parçaları 1 metrelik alana yayılmıştı. İlkin tam emin olamadım ama kadının giydiği ayakkabı ve elbiselerden ablam olduğuna emin oldum.

Ablasının Lice’de olduğundan dahi haberi olmadığını, kardeşini o halde görmesi ardından sinir krizi geçirdiğini ve olay yerine gelen polislerin kendisini uzaklaştırmak istediğini anlatan Yaşarer, polisin tutumunu ise şöyle aktarıyor:

Ben polislere kadının ablam olduğunu söyledim. İlkin inanmadılar ama daha sonra kimliğimi alıp ablamın kimliği ile karşılaştırdılar. Daha sonra yanıma gelen bir polis ‘Evet senin ablan’ dedi bana.

Polis daha sonra elime siyah bir poşet verdi ve ‘Git ablanın parçalarını topla’ dedi. Bende etrafa dağılan vücudunun parçalarını torbaya doldurup polise verdim. Bu an boyunca sadece beni izlediler. Zaten daha sonra bayılmışım. Gözümü hastanede açtım.

“Allah ablamın hakkını yanlarına bırakmasın” diyen Yaşarer’e göre ablası cadde oldukça genişti ve ‘araba başka yerden geçerek bilerek gelip ablasını ezdi’.

Oğul Hazar: Kaza değil

Yaşanan olayı duymasının ardından çalıştığı İstanbul’dan Lice’ye gelen Hazar’ın oğlu Mehmet Hazar ise geldikleri ilçede kendilerine olayın kaza ile olduğunu söylediklerini belirtiyor:

Kaza değil. Tek isteğimiz hukukun yerde kalmaması, varsa eğer adaletin yerini bulmasını istiyoruz. Bu böyle kalmamalı. Çünkü suçsuz fakir fukara annemizi bizden sebepsiz aldılar

İlçede daha önce zırhlı araçlar bir kadını ağır yaraladı ve bir yurttaşın da aracına çarptı. Ne yapsalar yanlarına kalacak diye hesaplıyorlar. Bu işin peşini bırakmayacağız. Bu tür olayların hep üstü örtüldü. Artık bu tür olayların son bulmasını istiyoruz. Bu olayların son bulması için ne gerekiyorsa yapılmasını talep ediyoruz. Sorumluların hak ettiği cezayı almalarını istiyoruz.

Hazar’ın bir diğer oğlu Veysi Hazar ise, “Bu dünyada benim için en değerli insandı annem ve en değerlimi hiç yere sokak ortasında katlettiler. Suç duyurusunda bulunacağım. Sorumlular yargılanıncaya kadar bu işin peşini bırakmayacağız” diyor.

Previous post
'Komedinin Kraliçesi' seçilen Serra Yılmaz: Mizah, gökkuşağının tüm renklerini kucaklar
Next post
Topbaş’ın damadı Kavurmacı ve eski emniyet müdürü Çapkın tutuklandı