Ana SayfaGüncel128 gündür açlık grevindeler: Gülmen ve Özakça için Meclis Araştırması önergesi

128 gündür açlık grevindeler: Gülmen ve Özakça için Meclis Araştırması önergesi

HABER MERKEZİ – KHK ile işlerinden ihraç edilen ve başlattıkları açlık grevi sürerken tutuklanan eğitimciler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın açlık grevi eylemi 128. gününde. CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, sağlık durumları kritik aşamada olan Gülmen ve Özakça için OHAL Komisyonu’nu beklemenin yaşamları riske atmak anlamına geldiğini belirterek, Meclis Araştırması açılmasını talep etti.

Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında yayınlanan Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile mesleklerinden ihraç edilen akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça’nın tutuklandıktan sonra cezaevinde de devam ettikleri açlık grevi eylemi 128’inci gününde devam ediyor.

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, sağlık durumları kritik aşamada olan Gülmen ve Özakça için Meclis Araştırma Komisyonu kurulması talep etti.

Tanrıkulu, Meclis Başkanlığı’na verdiği önergenin gerekçesinde Gülmen ve Özakça’nın işe iade taleplerinin TBMM bünyesinde oluşturulan OHAL Komisyonu tarafından incelenip sonuçlandırılmasını beklemenin, eğitimcilerin yaşamlarını riske atmak anlamına geldiğini belirtti.

Tanrıkulu dilekçesinde şu ifadelere yer verdi:

11 Mart’ta başladıkları açlık grevi 131’inci güne yaklaşan ve çok ciddi sağlık sorunlarıyla karşı karşıya kalan Gülmen ve Özakça’nın cezaevinde tutulmaları, sağlık sorunlarının her geçen gün daha da ciddileşmesi riskini artırmaktadır. Dünyanın hiçbir yerinde, en otoriter, antidemokratik ülkelerde bile dört ayı aşan açlık grevine Hükümetler sessiz kalmazlar. Ancak ne yazık ki AKP Hükümeti, ciddi sağlık riskiyle karşı karşıya bulunan iki eğitimciyi ağır cezaevi koşullarında ölüme terk etmiştir.

Zaten AKP Hükümetinin yargısız infazla iki eğitimciyi terör örgütü üyesi olarak yaftalaması, yargının verdiği siyasi tutuklama kararı, Gülmen ve Özakça’nın hayatlarını riske atmıştır.

Meclis  vakit kaybetmeksizin bu olayı her yönüyle incelemesi ve iki eğitimcinin açlık grevine son vermesi için gerekli koşulların oluşmasını sağlamaya çalışması amacıyla Meclis Araştırması açılmalıdır.