Ana SayfaGüncel33 ilin başsavcısı dahil 780 hakim ve savcının görev yeri değişti

33 ilin başsavcısı dahil 780 hakim ve savcının görev yeri değişti

HABER MERKEZİ – HSK yaz kararnamesine göre 33 ilin başsavcısı dahil olmak üzere 780 hakim ve savcının görev yeri değişti.

Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) yaz kararnamesi yayımladı.

Buna göre 33 ilin başsavcısı dahil olmak üzere 780 hakim ve savcının görev yeri değişti.

HSK, kararnameyi şu ifadelerle duyurdu:

2017 yılı yaz kararnamesine ilişkin çalışmalar, 03 Temmuz 2017 tarihi itibarıyla sonuçlandırılarak karara bağlanmıştır. Meslektaşlarımızın görev yerlerinden ayrılmalarına ilişkin tebligatlar daha önce ilân edilen takvim doğrultusunda gönderilecektir.

Kararnameye ilişkin yeniden inceleme talebi olanların, durumlarının bir an önce kesinleştirilmesini sağlamak amacıyla, tebligat yapılmasını beklemeksizin taleplerini en geç 10 Temmuz 2017 tarihi mesai bitimine kadar UYAP personel ekranından “Atanma Talep Formu”nun açıklama kısmını doldurmak suretiyle yapmaları gerekmektedir. Ayrıca fiziki olarak dilekçe göndermelerine gerek bulunmamaktadır.

Soma Davası’nda hakim değişikliği

Soma’da 301 madencinin yaşamını yitirdiği iş cinayetinin üç yıldır görülen davasının 17. duruşmasına bir hafta kala, davaya bakan Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Aytaç Ballı’nın görev yeri değiştirilerek İzmir’e alındı.

Konuya ilişkin Toplumsol’a konuşan davanın avukatlarından ve Sosyal Haklar Derneği Genel Sekreteri Can Atalay, şunları dile getirdi:

Çok ayrıntılı bir cinayet dosyası düşünün ve bu dosyanın tümüne en hakim iki kişi dosya son aşamaya geldiğinde başka bir yere gönderiliyor. Bu hakimler, duruşma salonunda tehdit edildi. Dosya karar aşamasında iken Adalet Bakanlığı’nın müdahalesiyle kilitlenmiş oldu. Bu dosyada 301 işçinin her birinin ayrı ayrı nerede öldüğünü bilen bir mahkeme başkanının görev yerini değiştirmek son aşamada açıkça yargının nasıl baskı altına alındığının kanıtıdır.

Aladağ yurt yangını davasının duruşma savcısı Mahmut Arslan’ın da görev yeri değiştirilenler arasında.

“Cumhurbaşkanına hakaret” suçunu Anayasaya aykırılığı iddiasıyla Anayasa Mahkemesi’ne (AYM) taşıyan hakim Mustafa Bağarkası da İstanbul’dan Ordu’ya gönderildi.




Önceki Haber
ABD'de bir araç yayaların arasına girdi: Yaralılar var
Sonraki Haber
İstanbul ve Konya'dan Yüksekdağ'ın davası için yola çıkanlara engel: Araçlar bağlandı