Ana SayfaÇalışma Yaşamı43 kurum 127 gündür açlık grevindeki eğitimciler için Ankara’ya gidiyor

43 kurum 127 gündür açlık grevindeki eğitimciler için Ankara’ya gidiyor

HABER MERKEZİ – 43 kurumdan oluşan “Nuriye ve Semih İçin Dayanışma Platformu”, 127 gündür açlık grevinde olan akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça’nın taleplerinin kabul edilmesi için 23 Temmuz’da Ankara’da olacaklarını duyurdu.

Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında yayınlanan Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile mesleklerinden ihraç edilen akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça’nın tutuklandıktan sonra cezaevinde de devam ettikleri açlık grevi eylemi 127’nci gününde devam ediyor.

“İşimi geri istiyorum” talebiyle başlattıkları açlık grevini cezaevinde sürdüren Gülmen ve Özakça’nın sağlık durumu da gün geçtikçe daha kötüye gidiyor.

Aralarında siyasi parti, demokratik kitle örgütleri, sağlık örgütleri ve hukuk örgütlerinin de bulunduğu 43 kurumun oluşturduğu “Nuriye ve Semih İçin Dayanışma Platformu”, İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi’nde basın toplantısı düzenledi.

İstanbul Tabip Odası (İTO) Genel Sekreteri Samet Mengüç, açlık grevindeki Gülmen ve Özakça’nın sağlık durumlarının gittikçe kötüye gittiğine dikkat çekerek, eğitimcilerin sağlık durumlarına ilişkin şunları söyledi:

Sinir sistemlerinde ciddi yıkımların oluştuğu bir dönemdeyiz. Karaciğer, böbrek fonksiyonları, santral sinir sisteminin ana yapısını oluşturan temel protein yıkımlarına bağlı olarak var olan yıkımlar geri dönüşü mümkün olmayan bir süreçteyiz. Biz Türk Tabipler Birliği olarak sık sık kendilerini görebilmek amacıyla Sağlık Bakanlığı ve Adalet Bakanlığına başvurularda bulunduk. Hekim ellerinden alınmıştır. Derhal taleplerinin kabul edilmesini ve onların yaşatılmasını talep ediyoruz.

Toplantıda, platform bileşenlerinin açlık grevinin 127’nci gününde olan ve tutuklu yargılanan Gülmen ve Özakça’nın taleplerinin kabul edilmesi ve serbest bırakılmalarını sağlamak için 23 Temmuz’da Ankara’da olacakları da duyuruldu.