Ana SayfaGüncel45 gündür açlık grevindeki Esra Özakça gözaltında, Veli Saçılık’ın evine polis baskını

45 gündür açlık grevindeki Esra Özakça gözaltında, Veli Saçılık’ın evine polis baskını

HABER MERKEZİ – KHK ile ihraç edildikleri işlerine geri dönme talebiyle başlattıkları açlık grevi eylemleri 120’nci gününe giren Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’ya destek amacıyla Selanik Caddesi’nden Sakarya Caddesi’ne yürümek isteyen eylemcilere polis müdahale etti. Polisin müdahalesi sırasında onlarca kişinin yanı sıra 45 gündür açlık grevinde olan Esra Özakça da gözaltına alındı. Esra Özakça’nın gözaltına alınmasının ardından ise Veli Saçılık, evine baskın düzenlendiğini duyurdu.

Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında yayınlanan Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile mesleklerinden ihraç edilen akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça’nın tutuklandıktan sonra cezaevinde de devam ettikleri açlık grevi eylemi 120. gününde.

Eğitimcilerin gözaltına alınıp tutuklanmalarının ardından açlık grevine başlayan Semih Özkaça’nın eşi Esra Özakça’nın eylemi ise 45’inci gününe girdi.

  Gülmen ve Özakça 120 gündür açlık grevinde: 'Son derece tehlikeli bir süreçteyiz'

Çok sayıda kişi gözaltına alındı

‘Nuriye ve Semih İçin Dayanışma Platformu’nun çağrısıyla eğitimcilere destek amacıyla bugün Selanik Caddesi’nden Sakarya Caddesi’ne kadar yürüyüş gerçekleştirilmek istendi.

Ancak yürüyüş başlamadan önce Konur Sokak’ta KHK ile ihraç edilen öğretmen Acun Karadağ, polis tarafından darp edilerek gözaltına alındı.

Ardından Selanik Caddesi’ne geçen eylemciler, burada da polis müdahalesiyle karşılaştı. Müdahalede Betül Koca ile birlikte 4 kişiyi gözaltına aldı.

Eğitimcilere destek olmak isteyen eylemciler ise polise direnerek Selanik’ten Sakarya Caddesi’ne kadar yürüdü.

Sakarya Meydanı’nda toplanan kitle adına konuşan Sevinç Koçak, “Nuriye ve Semih yaşasın istiyoruz, aramıza dönmelerini istiyoruz. Nuriye ve Semih’i serbest bırakın” dedi.

Açıklama devam ettiği sırada polis Sakarya Meydanı’ndaki kitleye bir kez daha müdahalede bulundu. Sevinç Koçak, Murat Can Çoban’ın da bulunduğu 10’u aşkın kişi gözaltına alındı.

Sakarya Caddesi’ndeki kitle ise gözaltıları ve saldırıları alkış ve sloganlarla protesto etti.

Esra Özakça da gözaltında

Fotoğraflar: Erol Üçem

Bu sırada destekçiler tarafından çiçek verilen açlık grevindeki Esra Özakça, Konur Sokak’tan ayrılırken polis tarafından darp edilip sürüklenerek gözaltına alındı.

Polis gözaltı gerekçesi olarak Özakça hakkında ‘yakalama kararı’ olduğunu öne sürdü.

Gözaltına alınan KHK ile ihraç edilen öğretmen Nazife Onay ve Esra Özakça’nın TEM Şubesi’ne sevk edildi.

TEM’e sevkedilen Esra Özakça’nın evine polis tarafından baskın düzenlendiği de öğrenildi.

Eylemde gözaltına alınan diğer isimlerin ise hastane kontrolü ve Kabahatler Kanunu’ndan işlem yapılması ile birlikte serbest bırakılmaya başlandığı bildirildi.

Veli Saçılık’ın evine polis baskını

Fotoğraf: Adem Altan /AFP

Esra Özakça’nın gözaltına alınmasının ardından ise KHK ile mesleğinden ihraç edilen Veli Saçılık, Twitter hesabından evine baskın düzenlendiğini ve arama yapıldığını belirtti.

Saçılık, evde bulunmadığını belirterek, ‘Nuriye ve Semih yaşayacak’ dedi.

  Esra Özakça ve Veli Saçılık dahil 6 ismin evine polis baskını