Ana SayfaÇalışma Yaşamı51 gündür açlık grevindeki Esra Özakça ve 4 eylemciye ‘ev hapsi’

51 gündür açlık grevindeki Esra Özakça ve 4 eylemciye ‘ev hapsi’

HABER MERKEZİ – Aralarında 51 gündür açlık grevinde olan Esra Özakça’nın da bulunduğu Yüksel Caddesi’ndeki ‘İşimi geri istiyorum’ eylemcilerine savcılığın itirazı üzerine ‘ev hapsi’ verildi.

Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında yayınlanan Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile mesleklerinden ihraç edilen akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça’nın tutuklandıktan sonra cezaevinde de devam ettikleri açlık grevi eylemi 126’ıncı gününde devam ediyor.

Yine KHK’ler ile mesleklerinden ihraç edilen ve Yüksel Caddesi’nde ‘İşimi geri istiyorum’ sloganıyla 6 Temmuz’da eylem yaparken gözaltına alınan Semih Özakça’nın eşi Esra Özakça ile Acun Karadağ, Nazife Onay, Erdoğan Canpolat ve Nazan Bozkurt Ankara Adliyesi’ne sevk edilmiş ve ‘ev hapsi’ istemiyle mahkemeye sevk edilmişti.

Mahkemeye çıkarılan Özakça, Karadağ, Onay, Canpolat ve Bozkurt, 4. Sulh Ceza Hakimliği tarafından ‘adli kontrol’ şartıyla serbest bırakılmıştı.

Ancak savcılık karara itiraz etti.

Savcılığın itirazını değerlendiren 5. Sulh Ceza Hakimliği, beş isme ‘örgüt üyesi olmak’ ve ‘örgüt propagandası yaptığı’ iddiasıyla “Konutu terk etmemek suretiyle adli kontrol altına alınmasına” (Ev Hapsi) hükmetti.

Esra Özakça 51 gündür açlık grevinde

Öte yandan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın 23 Mayıs’ta gözaltına alınıp tutuklanmalarının ardından açlık grevine başlayan Esra Özakça’nın eylemi ise 51’inci gününe girdi.

Karara Twitter hesabından karara tepki gösteren Özakça, şunları kaydetti:

Kabul edilebilir hiç bir yanı yok! Nuriye ve Semih’in tutuklanması gibi bu karar da siyasidir. İşimize döndüğümüzde evimize döneceğiz!

Adem Kızılçay’a da ‘ev hapsi’ verilmişti

“Nuriye ve Semih için adalet” diyerek İzmir’den Ankara’ya yürüyen ancak 7 Temmuz’da Ankara Yapracık’ta gözaltına alınan Adem Kızılçay’a çıkarıldığı mahkeme tarafından “ev hapsi” cezası verilmişti.