Ana SayfaÇalışma Yaşamı66 yıl sonra bir ilk: İZDENİZ’de grev

66 yıl sonra bir ilk: İZDENİZ’de grev

HABER MERKEZİ – İzmir’de İZDENİZ ile Türkiye Denizciler Sendikası arasında yapılan Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinden sonuç alınamaması üzerine sendika grev kararı aldı. Sendika Genel Başkanı Pekdemir, 66 yıllık tarihlerinde ilk defa bir grev kararı aldıklarını söyledi. Kentte ise deniz ulaşımı eksik seferlerle yapılıyor.

Türk-İş’e bağlı Türkiye Denizciler Sendikası (TDS) ile İzmir Deniz İşletmeciliği Nakliyat Turizm ve Ticaret A.Ş. (İZDENİZ) arasında yürütülen Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmelerinden sonuç alınmadı.

Görüşmelerden sonuç alınamaması üzerine grev kararı alındı.

Alınan grev kararı ile birlikte İzmir’de vapur ve feribot seferlerinde çalışan yaklaşık 250 işçi iş bırakma eylemi başlattı.

Bostanlı Vapur İskelesi önünde yapılan açıklama ile başlatılan grevde, TDS Genel Başkanı Dr. Hasan Pekdemir, denizciler sendikası olarak 66 yıllık tarihlerinde ilk defa bir grev kararı aldıklarını söyledi.

Yaptıkları görüşmelerden sonuç alamadıklarını belirten Pekdemir, grevin sonuç alınana kadar devam edeceğini vurguladı.

İzmir’de durum

Öte yandan grev kararı ile birlikte kentte vapur ve feribot seferleri eksik gerçekleştirilebiliyor.

30 binin üzerinde İzmirliyi ve 2 binin üzerinde araç taşıyan Üçkuyular-Bostanlı arabalı feribot ile körfez hatlarındaki vapur seferleri ise durmuş durumda.

Toplu İş Sözleşmesi’ndeki talep

Türkiye Denizciler Sendikası yüzde 20 zam talep ederken, İZDENİZ ise deniz çalışanları için kazanılmış bir hak olan ikinci sicilden doğan vergi affını ödeyeceğini ve yüzde sıfır zam ile beraber karada çalışanlar için ise yüzde 9 zam yapabileceği önerisinde bulunmuştu.