Ana SayfaÇeviri75 yıl sonra: Buzul erimesi sonucu Alpler’de kaybolan çiftin donmuş bedenine ulaşıldı

75 yıl sonra: Buzul erimesi sonucu Alpler’de kaybolan çiftin donmuş bedenine ulaşıldı

HABER MERKEZİ – Alpler’de bir buzulun erimesi sonucu, 75 yıl önce kaybolan İsviçreli çiftin donmuş bedenlerine ulaşıldı.

Marcelin ve Francine Dumolin çifti, 15 Ağustos 1942’de İsviçre’deki Valais Kantonu’ndaki Chandolin Bölgesi’nin yukarısındaki bir çayıra ineklerini sağmak için gitmişti.

Valais Kanton Polisi, bugün Dumolin çiftinin kimlik belgeleri ile birlikte 2.615 metre irtifada bulunan Tsanfleuron buzulunda bir işçi tarafından bulunduğunu açıkladı.

Guardian’ın haberine göre, 40 yaşındaki Marcelin Domulin bir ayakkabı üreticisiydi, 37 yaşındaki Francine ise bir öğretmendi.

Çiftin beş erkek ve iki kız çocukları vardı.

‘Hiç kaybetmediğim umudumu temsilen cenazede beyaz giyeceğim’

En küçük kız çocukları Udry-Dumoulin konuyla ilgili şunları söyledi:

Hayatımız boyunca hiç durmadan onları aradık. Bir gün onlara hak ettikleri cenazeyi düzenleyebileceğimizi umuyorduk. 75 yıl bu haberi bekledikten sonra nihayet derin bir huzur hissediyorum diyebilirim. Annemin hep hamileydi ve buzullardaki zorlu koşullara dayanamazdı, tırmanamazdı. Bu annemin babamla gittiği ilk geziydi. Cenaze için siyah giymeyeceğim, beyazın daha uygun olacağını düşünüyorum. Beyaz, hiç kaybetmediğim umudumu temsil ediyor

‘Üzerlerindeki 2. Dünya Savaşı zamanından kalma kıyafetler dahi zarar görmemişti’

Glacier 3000 isimli buzul turizmi şirketinin müdürü Bernhard Tschannen konuyla ilgili yaptığı açıklamada ise şunları kaydetti:

Yan yana yatan bir kadın ve bir erkek bedeni bulundu. Üzerilerindeki kıyafetler 2. Dünya Savaşı zamanından kalmaydı. Buzulun içerisinde çok iyi korunmuşlar, eşyaları dahi zarar görmemiş. Derin bir çatlağın içerisine düşmüş olabileceklerini düşünüyoruz. Buzul geriye çekilince bedenleri ortaya çıktı.


Karınca Dış Haberler