Ana SayfaDünya‘Absürt kamp yasaklarına’ karşı St. Pauli stadyumunu G20 protestocularına açtı

‘Absürt kamp yasaklarına’ karşı St. Pauli stadyumunu G20 protestocularına açtı

HABER MERKEZİ – Daha önceki maçlarında Berkin Elvan’ı unutmayan, Türkiye’de defalarca Futbol Federasyonu’nun hedefi olan Amedsporlu Deniz Naki’nin eski kulübü Hamburg ekibi St Pauli, G20 zirvesini protesto etmek için gelen göstericilere yönelik ‘absürt kamp yasaklarına’ karşı destek amacıyla stadyumda yatacak yer sunacağını açıkladı.

G20 zirvesini protesto için Hamburg’a gelen göstericilerin çadır kamplarda konaklamaları güvenlik yetkililerince engellenirken, St. Pauli kulübü protestocuların barınma ihtiyacını karşılayacağını açıkladı.

Taraftarlarının neredeyse tamamı sol görüşlü olan Hamburg’daki St. Pauli futbol kulübü, G20 zirvesini protesto etmek için gelen göstericilere stadyumda yatacak yer sunulacağını duyurdu.

DW Türkçe’nin haberine göre Millerntor Stadı’ndaki tribünlerin altında 200 kişiye yatma imkanının verilebileceğini bildiren St. Pauli yönetimi, ayrıca protestocuların burada tuvalet ve banyo ihtiyaçlarını gidermesinin de mümkün olduğunu açıkladı.

Ayrıca protestoların organizatörleri tarafından stadyumda mobil mutfak kurulacağı belirtildi.

Kulüp yönetiminden “Yes we camp” (Evet, kamp yapıyoruz) başlığıyla yapılan açıklamada bu karar ile “insan hakları, ifade özgürlüğü ve toplanma hakkı konusunda bir tavır sergilemek” istendiği ifade edildi.

Açıklamada ayrıca St. Pauli futbol kulübünün canlı bir kültürü simgelediği ve desteklediği belirtildi.

Stadyum nerede?

Çarşamba gününden bu yana alternatif bir basın merkezine de ev sahipliği yapan Millerntor Stadı, G20 Zirvesi’nin yapılacağı Hamburg fuar alanına sadece birkaç yüz metre uzaklıkta.




Önceki Haber
Tarım işçilerini taşıyan araç devrildi: 20 kadın yaralandı
Sonraki Haber
YerKuşAğı, sesler ve sözler üzerine