Ana SayfaÇalışma YaşamıAçlık grevinin 144. günü: ‘Zorla hastaneye kaldırırken Özakça’yı darp ettiler’

Açlık grevinin 144. günü: ‘Zorla hastaneye kaldırırken Özakça’yı darp ettiler’

HABER MERKEZİ – Zorla hastaneye kaldırılan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça ile görüşen avukatları, Gülmen’in yatağındaki çarşafa sarılarak, Özakça’nın ise darp edilip kayışla bağlanarak hastaneye götürüldüğünü aktardı.

Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında yayınlanan Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile mesleklerinden ihraç edilen akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça’nın tutuklandıktan sonra cezaevinde devam ettikleri açlık grevi eylemi 144. gününde.

Halkın Hukuk Bürosu, dün iki eğitimcinin iradeleri dışında zorla hastaneye götürüldüğünü duyurmuştu.

Avukatları bugün Gülmen ve Özakça ile zorla kaldırıldıkları hastanede görüştü.

Dihaber’de yer alan haberde görüşmeye dair bilgi veren avukat Ebru Timtik, “Nuriye ve Semih hastaneye zorla götürüldü. Nuriye güçsüz ve zayıf durumda. Bu yüzden Nuriye’yi yatağındaki çarşafa sararak götürmüşler” dedi.

Timtik, Özakça’nın ise duruma karşı çıkması üzerine darp edildiğini söyledi. Timtik, “Semih’i de darp ederek ve kayışla bağlayarak hastaneye götürmüşler. Biz bu duruma ilişkin tutanak tuttuk ve gereken suç duyurularında bulunacağız” dedi.

Timtik, Gülmen ve Özakça’nın tutulduğu hastanenin koşullarına dair ise şunları söyledi:

Nuriye ve Semih’in bulundukları yerde havalandırma yok. Küçük bir odada ayrı ayrı tutuluyorlar ve yalnızlar. ‘Refakatçileri yanlarında olabilir, yalnız başına kalamazlar’ diye rapor verildiği halde iki gündür yanlarında hiç kimse yok.

Gülmen ve Özakça’nın açlık grevine devam edecekleri ve herhangi bir müdahaleyi kabul etmediklerinin altını çizen Timtik, “Hastanede tutulmak istemiyorlar. Hastanenin psikolojik durumlarına elverişli olmadığını söylediler. Arkadaşlarıyla beraber kalmak istiyorlar” dedi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Bozdağ’a göre müftülere nikah kıyma yetkisi vermek ‘laikliğin gereği’
Sonraki Haber
‘Vicdan ve Adalet Nöbeti’nin 6. günü: ‘Bayrağı İstanbul'a devrediyoruz'