Ana SayfaGüncel‘Adalet Yürüyüşü’ 17’nci gününde: ‘Birlikte yürüyoruz’

‘Adalet Yürüyüşü’ 17’nci gününde: ‘Birlikte yürüyoruz’

HABER MERKEZİ – ‘Adalet Yürüyüşü’ 17’nci gününde devam ederken yürüyüşe bugün ilahiyatçı İhsan Eliaçık’ın da aralarında olduğu Antikapitalist Müslümanlar destek verdi. CHP lideri Kılıçdaroğlu ise yaptığı açıklamada “Adalet için yürüyoruz, birlikte yürüyoruz; değişik siyasal partilerden arkadaşlarıma destek verdikleri için teşekkürler” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu öncülüğünde Ankara’dan başlatılan ‘Adalet Yürüyüşü’ bugün 17’inci gününde.

İlahiyatçı İhsan Eliaçık’ın da aralarında olduğu Antikapitalist Müslümanlar’ın da destek verdiği bugünkü yürüyüş, Sakarya Kızılcıkorman mevkisinden başladı.

Yürüyüş öncesinde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, bugünün Çevre Günü olduğunu anımsatarak “Allah’ın yarattığı kainatın kendi içinde bir dengesi ve bir adaleti vardır” dedi.

Bu adaletin insanoğlu tarafından bozulduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, adalet duygusunun 7’den 70’e herkes tarafından kabul edilmesini istediklerini vurguladı.

Kılıçdaroğlu, “Adalet duygusunu yüceltelim. Adaletli davranalım. Hiçbir ayrım yapmaksızın, kimlik ayrımı yapmaksızın, inanç ayrımı yapmaksızın, yaşam tarzı ayrımı yapmaksızın, hep birlikte kardeşçe huzur içinde yaşayalım. Bunun en temel yolu, adalettir, adalettir, adalettir” dedi.

Son günlerdeki orman yangınlarına da değinen Kılıçdaroğlu, herkesin ormana saygı duyması gerektiğini vurguladı ve ormanların olmadığı bir ülkede rahat nefes alınamayacağını kaydetti.

“Birlikte yürüyoruz”

“Adalet için yürüyoruz, birlikte yürüyoruz” diyen CHP lideri, yürüyüşe destek verenlere teşekkür etti:

Beni yalnız bırakmayan, adaleti özleyen, savunan tüm dostlarıma arkadaşlarıma, değişik siyasal partilerden arkadaşlarıma, hiçbir siyasi partiye üye olmayan vatandaşlarıma bu adalet yürüyüşünde destek verenlere hepsine yürekten teşekkür ediyorum. Hepiniz sağolun varolun. Yolumuza devam ediyoruz. Adalet için, adalet için.

Kemal Kılıçdaroğlu, açıklamalarının ardından beraberindekilerle yürüyüşüne başladı.