Ana SayfaGüncel‘Adalet Yürüyüşü’nde 18. gün: Madımak unutulmadı, İstanbul’a 110 km kaldı

‘Adalet Yürüyüşü’nde 18. gün: Madımak unutulmadı, İstanbul’a 110 km kaldı

HABER MERKEZİ – ‘Adalet Yürüyüşü’ 18’inci gününde devam eden yürüyüşte bugün Kılıçdaroğlu, Sivas Katliamı’nda yaşamını yitiren şair Metin Altıok’un kızı olan CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeynep Altıok ile bir süre birlikte yürüdü. Sivas Katliamı’nın unutulmadığı yürüyüşte İstanbul’a 110 kilometre yol kaldı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu öncülüğünde Ankara’dan başlatılan ‘Adalet Yürüyüşü’ bugün 18’inci gününde.

İstanbul’a başlatılan yürüyüşte 120 kilometreden daha az yol kaldı.

Dün gece Sakarya’da konaklayan yürüyüşçüler, sabah saat 07.00’de yürüyüşe başladı.

‘Sivas Katliamı’nda yaşamını yitirenler adalet arıyor’

2 Temmuz 1993’te çoğunluğu Alevi 33 yazar ve ozan ile iki otel çalışanı yanarak ya da dumandan boğularak hayatlarını kaybettiği Sivas Katliamı yürüyüşçüler tarafından anıldı.

Kılıçdaroğlu, katliamda yaşamını yitiren Metin Altıok’un kızı olan CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeynep Altıok’la bir süre yürüdü.

Yürüyüş öncesi gündeme dair açıklama yapan Kılıçdaroğlu, yürüyüş boyunca yaşanan provokasyonlara dikkat çekerek, “Her türlü provokasyona karşı halkımız duyarlılığını koruyor” dedi.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Sivas Katliamı’nın yıldönümüne dair ise, “Sivas Katliamı’nda yaşamını yitirenler adalet arıyor. Bu adalet yürüyüşü ne kadar haklı olduğumuzu gösteriyor. İnsanları düşünceleri ile kabul etmek gerekiyor” diye konuştu.

Tüm toplum için adaletli bir devlet ve hükümet istediklerini kaydeden Kılıçdaroğlu, “Umarım bizim yürüyüşümüze devleti yönetenler tarafından kulak tıkınmaz. Bizi suçlamasınlar, bizi dinlesinler” dedi.

600 metrelik dilekçe

Yürüyüş güzergahında 600 metrelik dilekçe de açıldı.

Dilekçede tutuklu gazeteciler, 116 gündür açlık grevindeki akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça ile KHK’yle ihraç edilenlere dikkat çekildi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı fenalaştı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, ‘Adalet Yürüyüşü’ sırasında fenalaştığı ve ayağı takılarak düştüğü duyuruldu.

Sağlık durumunun iyi olduğu belirtilen Bingöl’ün kollarında ve dizlerinde sıyrıklar oluştuğu aktarıldı. Bingöl’e ilk müdahalenin ambulansta yapıldığı bildirildi.

Bingöl’ün Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi hastanesine kaldırılacağı belirtildi.

Parti Meclisi Üyesi Ali Öztunç, Twitter’dan Bingöl’ün sağlık durumuyla ilgili şu mesajı paylaştı:

Ufak bir kalp sorunu yaşayan Genel Başkan Yardımcımız Tekin Bingöl’ün sağlık durumu iyi. Az önce 112 doktoru ile görüştüm.

İstanbul’a 110 km kaldı

17.5 kilometre (km) yolun kat edildiği yürüyüşte, İstanbul’a son 110 kilometre kaldı.

Yürüyüşte renkli görüntüler oluşurken, taraftar grupları ve sanatçılar İlkay Akkaya, Sebahat Akkiraz, Haluk Tolga İlhan ve oyuncu Şevket Çoruh ile Melek Baykal da yürüyüşe destek verdi.

Yürüyüş, yarın Sapanca gölünden devam edecek.