Ana SayfaGüncel‘Adalet Yürüyüşü’nde hedefe 65 km kaldı

‘Adalet Yürüyüşü’nde hedefe 65 km kaldı

HABER MERKEZİ – CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu öncülüğünde Ankara’dan istanbul’a başlatılan adalet yürüyüşün 20. günün son etabı tamamlandı. Bugün Kılıçdaroğlu’na Roboskili aileler, sanatçılar, yazarlar ve gazeteciler eşlik ederken, yürüyüşün finalinin mitingle yapılacağı Maltepe’ye 65 km kaldı.

Enis Berberoğlu’nun tutuklanmasının ardından Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu öncülüğünde Ankara’dan İstanbul’a başlatılan ‘Adalet Yürüyüşü’nün 20’inci gününün son yürüyüş etabı tamamlandı.

Sabah 09:30’da Kocaeli’nin Yahyakaptan ilçesinden başlayan yürüyüşün 20’inci günü, Kocaeli’nin Körfez ilçesinde kurulan konaklama alanına ulaşılması ile sona erdi.

Gün içerisinde Kılıçdaroğlu’na Roboskili aileler, Uğur Dündar, Orhan Aydın, Nejat Yavaşoğulları, Bedri Baykam gibi isimlerin bulunduğu gazeteciler, sanatçılar ve yazalar da eşlik etti.

  'Adalet Yürüyüşü'nün 20'nci günü: 'HDP'nin verdiği mesaj önemliydi'

18 kilometre yürünen güzergah üzerinde yurttaşlar da Kılıçdaroğlu’na destek verdi.

Kılıçdaroğlu’nun güzergahı üzerinde bekleyen bir çocuk ise CHP Genel Başkanı’na üzerinde ‘Adalet’ yazan bir çiçek verdi.

Körfez ilçesinde kitleye yönelik hakaret içeren sözler sarf eden bir kişi ise polis tarafından gözaltına alındı.

Güzergah üzerinde korteje katılan bir gelin ve damat ise kortejdeki milletvekilleri tarafından karşılandı ve tebrik edildi.

Ankara’dan başlayan ‘Adalet Yürüyüşü’nün hedefi olan Maltepe Cezaevi’ne 20’nci günün sona ermesi ile birlikte 65 kilometrelik bir mesafe kaldı.

Previous post
‘Diktatörlüğü öldür’ pankartı krize neden oldu: Türkiye’den Almanya’ya ‘acil' kodlu yazı
Next post
Ankara Valiliği’nden süresiz eylem yasağı: ‘Korku ve panik ortamı oluşturuyor’