Ana SayfaToplumsal CinsiyetAğaoğlu cinsiyetçi söylemlerine devam ediyor: ‘Tatilde olmazsa olmazım kızlar’

Ağaoğlu cinsiyetçi söylemlerine devam ediyor: ‘Tatilde olmazsa olmazım kızlar’

HABER MERKEZİ – ‘Çantaları kullanan kadınlar benim malım’ sözleriyle tepki çeken Ali Ağaoğlu cinsiyetçi söylemlerine bir yenisini daha ekledi. Ağaoğlu tatile ilişkin verdiği bir röportajda, “Çok valiz taşımıyorum, gittiğim her yerde zaten valizim var. Yanımda kızlar olmazsa olmaz tabii ki…” ifadelerini kullandı.

Müteahhit Ali Ağaoğlu, kadınları aşağılayan ve cinsiyetçi söylemlerine devam ediyor.

Tatil için gittiği Bodrum’da MAG isimli dergiye konuşan Ali Ağaoğlu, tatil için olmazsa olmazının ne olduğu sorusuna “Çok valiz taşımıyorum, gittiğim her yerde zaten valizim var. Yanımda kızlar olmazsa olmaz tabii ki…” cevabını verdi.

“Çantayı kullananlar benim malım” demişti

Ağaoğlu daha önce de BBC’den Simon Reeve tarafından Türkiye’ye ilişkin yapılan belgeseldeki söylemleri ile gündeme gelmişti.

Ağaoğlu belgesel için yatak odasını gezdirdiği esnada, kadın çanta ve ayakkabılarını “Kızlar dağıtıyor” diyerek gösterdiği sırada Reeve’in “Bunlar sizin değil mi” sorusuna, “Yok ama onları kullananlar benim malım” yanıtını vermişti.

CHP’li vekil suç duyurusunda bulunmuştu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Manisa Milletvekili Dr. Tur Yıldız Biçer, Ağaoğlu’nun tepki çeken bu cinsiyetçi ifadeleri hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

Ağaoğlu bunun üzerine Biçer’e ithafen “Evime gelsin” ifadesini kullanmıştı.