Ana SayfaGüncelAKP, Kılıçdaroğlu’nun provokasyon uyarısına CHP’yi ‘uyararak’ yanıt verdi: Zemin oluşturmayın

AKP, Kılıçdaroğlu’nun provokasyon uyarısına CHP’yi ‘uyararak’ yanıt verdi: Zemin oluşturmayın

HABER MERKEZİ – CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘Adalet Yürüyüşü’nün 19’uncu gününde yaptığı provokasyon uyarısına karşı Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş’tan “Provokasyona zemin oluşturmasınlar” açıklaması geldi.

Enis Berberoğlu’nun tutuklanmasının ardından Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu öncülüğünde Ankara’dan İstanbul’a başlatılan ‘Adalet Yürüyüşü’nün 19’uncu gününde yapılan ‘provokasyon uyarısı’na Hükümet’ten yanıt geldi.

Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş tarafından yapılan açıklamada uyarıya bir başka uyarı ile yanıt verildi.

Kurtulmuş “Konsepti itibariyle İstanbul’a yaklaşırken provokasyona zemin oluşturmasınlar” dedi.

Yürüyüşü eleştiren Kurtulmuş, devamla da şunları söyledi:

Gönlümüz arzu ederdi ki bu yürüyüş FETÖ’ye, demokrasi düşmanlarına, eli kanlı terör örgütlerine karşı bir yürüyüş olsaydı. Ne yazık ki zamanlaması itibariyle birtakım terör örgütlerinin sahip çıkmasına müsait zemin oluşturması dolayısıyla da dikkatle izlenmesi gereken bir yürüyüştür. CHP’li yöneticilerin özellikle hassas davranmalarını istirham ediyoruz. Biz, devlet olarak, Türkiye’nin iç işleri, güvenlikle ilgili birimleri olarak, başından itibaren yürüyüşte herhangi bir provokasyonun olmaması için gayret sarf ediyoruz. CHP’liler de bu gayreti sarf etsinler. Terör örgütlerinin yer bulmamasını sağlamak CHP’nin boynunun borcudur. Bu kortejin içine FETÖ’nün kriptolarının sızmamasını sağlamak CHP’nin vazifesidir.

Kılıçdaroğlu ne demişti?

Bugünkü yürüyüş öncesi bir basın açıklaması yapan CHP lideri Kılıçdaroğlu, İstanbul’a yaklaştıkça provokasyon duyumlarının arttığını belirtmişti.

Yürüyüşe katılanlardan, böyle bir şey olması durumunda sadece alkışla karşılık vermelerini isteyen CHP lideri, zor bir yürüyüş yaptıklarını belirterek şöyle devam etmişti:

Küfürler edildi, taşlar atıldı, gübreler döküldü. Ne yaparlarsa yapsınlar. Çünkü biz bir ideal, dava, huzur, adalet için yürüyoruz. Dolayısıyla bize taş da atılsa onu gül kabul edin. Bize küfür de edilse onu iyi bir söz olarak kabul edin. Ne söylenirse söylensin, hep beraber idealimiz, Türkiye, çocuklarımız, geleceğimiz ve adalet için yürüyeceğiz.




Önceki Haber
Trump'ın medyaya karşı savaşı Washington Post'ta: 'Henüz Erdoğan kadar ileri gitmedi'
Sonraki Haber
🎭 | 16. Kadıköy Belediyesi Çocuk Tiyatro Festivali 7 Temmuz'da başlıyor