Ana SayfaGüncelAlmanya tutuklu gazeteci Yücel’in davasına müdahil olacak

Almanya tutuklu gazeteci Yücel’in davasına müdahil olacak

HABER MERKEZİ – Almanya hükümeti Türkiye’de tutuklu bulunan Die Welt gazetesi muhabiri Deniz Yücel’in AİHM’e yaptığı başvuruya destek vereceğini açıkladı.

Almanya hükümeti Enerji Bakanı Berat Albayrak’ın özel e-posta adresinin hacklenmesine dair haberiyle ilgili soruşturma kapsamında tutuklanan Die Welt gazetesi muhabiri Deniz Yücel’in Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne yaptığı başvuruya destek vereceğini açıkladı.

Almanya Adalet Bakanlığı Yücel’in Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’ne aykırı düşen muameleye tabi tutulduğu gerekçesiyle yaptığı şikayette taraf olacak.

DW Türkçe’de yer alan habere göre açıklama Başbakanlık Müsteşarlığı ve Dışişleri Bakanlığı ile istişarelerde bulunan Almanya Adalet Bakanlığı tarafından yapıldı.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Başbakanlık Müsteşarı Peter Altmaier şunları söyledi:

Deniz Yücel 155 gün önce tutuklandı, 140 gündür de hücre hapsinde kalıyor. Hakkında halâ iddianame hazırlanmadı. Bu muamele hukuk devleti usullerine aykırı olduğundan Almanya Deniz Yücel’in avukatı tarafından AİHM’e iletilen şikâyeti destekleyecektir. Deniz Yücel’in zanlı olarak haklarından yararlanamadan hücre hapsinde tutulması kabul edilemez.

Türkiye yargısından Yücel hakkındaki iddianamenin kendilerine iletilmesini isteyen Almanya Adalet Bakanı Heiko Maas ise hukuk devleti ilkeleri gereğince, suçlamaların somut olarak belirtildiği bir iddianame hazırlanmış olması gerektiğini söyledi.