Ana SayfaGüncelAnadolu Ajansı’ndan Baydemir’e ‘itibarımızı zedeledi’ davası

Anadolu Ajansı’ndan Baydemir’e ‘itibarımızı zedeledi’ davası

HABER MERKEZİ – Anadolu Ajansı, HDP Sözcüsü Osman Baydemir hakkında ajansın referandum sonuçlarıyla ilgili yayınına ilişkin yaptığı açıklama nedeniyle manevi tazminat davası açtı. Dava dilekçesinde Baydemir’in söz konusu konuşması nedeniyle AA’nın itibarını hiçe saydığı iddia edildi.

Anadolu Ajansı (AA), Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekili ve Parti Sözcüsü Osman Baydemir’e 16 Nisan’daki ‘başkanlık’ referandumu sonrasında AA hakkında yaptığı açıklamalar nedeniyle “ajansın köklü duruşuna verilen objektif zararların giderilmesi” için 20 bin TL’lik manevi tazminat davası açtı.

AA’nın avukatları tarafından Ankara 3. Asliye Hukuk Mahkemesi’ne gönderilen dava dilekçesinde, Baydemir’in 16 Nisan akşamı referandum sonuçları ile ilgili yaptığı konuşmada ajansa yönelik “hakaret” ettiği ve “iftirada” bulunduğu iddia edildi.

dihaber’de yer alan habere göre dava dilekçesinde, AA’nın “Cumhuriyet tarihinin en güvenilir ve ilkeli haber ajansı” olduğu da ifade edildi.

Baydemir’in söz konusu konuşması nedeniyle AA’nın itibarını hiçe saydığı iddia edilen dilekçede, şu ifadelere yer verildi:

Müvekkil şirket 6 Nisan 1920’de Anadolu Ajansı adıyla kurulmuş, TBMM’nin çıkardığı ilk yasaları duyurmuş, milli mücadelenin ve Kurtuluş Savaşı’nın her aşamasına Cumhuriyet devrimlerine tanıklık etmiştir. Kendisi adına çıkarılmış özel bir kuruluş kanunu olan ve dünyanın birçok bölgesinde örgütlenmiş olan 11 dilde yayın yapan bu şirket hem Türkiye tarihindeki hem de basın tarihindeki yeri itibariyle saygınlığı, güvenirliği ve ilkeli oluşuyla meşhurdur.

Ne olmuştu?

Kamuoyunda ciddi tartışmalara sebep olan referandum sonuçlarına ilişkin 17 Nisan günü HDP Sözcüsü Osman Baydemir, HDP Genel Merkezi’nde açıklama yapmıştı.

Partisi adına yaptığı açıklamada HDP’nin Sandık Takip Sistemi verileriyle Yüksek Seçim Kurulu (YSK) verilerinin örtüşmediğini ifade eden Baydemir, Anadolu Ajansı’nın da açıkladığı verilerle ‘manipülasyon’ yaptığını belirtmiş, itirazlar sonuçlanana kadar seçimin bitmeyeceğini söylemişti.

Baydemir, yaptığı açıklamalarda şu ifadeleri kullanmıştı:

Şu an itibariyle şu dakika itibariyle YSK’dan bize ulaşan bilgiye göre sandıkların yüzde 91’i açılmıştır. Yani daha yüzde 9’luk bir açılma gerçekleşmemiştir. Hal böyle iken Anadolu Ajansı sandıkların yüzde 99’unun açılmış olduğu algı operasyonuyla seçim sonucuna çok ciddi bir gölge düşürmektedir. Hukuken, ahlaken, siyaseten bir ajans seçim sonucunu belirleyemez. Seçim sonucunu belirleyecek olan yüksek Seçim Kurulu’nun kendisidir.




Önceki Haber
Dersim'de Buyer Gölü'ne çıkmak da yasaklandı
Sonraki Haber
Kozalak toplamak için ormana giden kadının şüpheli ölümü